'Dar Kadro Avantaj Oldu" - Son Dakika
Spor

'Dar Kadro Avantaj Oldu"

\'Dar Kadro Avantaj Oldu"

Galatasaray Odeabank'ın Euroleague şampiyonluğu sonrası Basketbol Şubesi Koordinatörü Murat Özyer, başarısının sırrını anlatırken, kadronun yeni sezonlarda biraz daha daralacağı iddialarına da yanıt verdi.

17.04.2014 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi sitesi için Şansal Kulabaş'ın sorularını yanıtlayan Özyer'in röportajından öne çıkan bölümler şu şekilde...

Galatasaray'da kutlama zamanı

Galatasaray Kadın Basketbol Şubesi senelerdir kulübün başarı konusunda en istikrarlı branşı. Bu başarı istikrarını nasıl sağladınız?

Galatasaray'ın bütün şubelerinde istikrardan söz etmek mümkün aslında ama zaman zaman Türkiye'nin şartlarından ötürü dalgalanmalar oluyor. Galatasaray'ın Türkiye'ye Avrupa'da ilkleri yaşatmak gibi bir özelliği var ve parçalı formayı giyen herkesin bu bilinçle oynadığını düşünüyorum. Herkes buna adapte oluyor ve hedef Avrupa'nın zirvesinde yer almak için oynamak oluyor. Bu bazen başarılıyor, bazen başarılamıyor. Biz basketbol şubesi olduğumuz için basketbol bizim için çok değerli tabii ama kulübün diğer şubeleriyle bir kardeşlik bağımız var. Kadın basketbolu kulüp için değerli branşlardan biri. Geçmişe dönüp baktığımızda 1999 yılında Euroleague'de alınan bir üçüncülük var ki o dönemde henüz Türkiye'de Final Four'a kalan bir takım yoktu. 2009'da Avrupa'nın ikinci kupası Eurocup'da şampiyonluk geldi. ve 2014'te Avrupa'nın birinci kupasını Türkiye'ye getirme başarısını gösterdik. Bu anlamda Galatasaray'da bir başarı devamlılığı söz konusu…

Galatasaray'ın en karakteristik özelliklerinden biri de isabetli transferleri. Kulüp bu başarıyı nasıl sağlıyor?

Bu bir rüya olmalı

Şubede bir sürü insan gelip geçiyor. Bayrağı biz de taşımıştık, sonra başkalarına emanet ettik. Sonra abilerimiz, kardeşlerimiz bize verdiler bayrağı ve bugün biz taşıyoruz. Bizim teknik ekibimiz oyuncuları araştırıyorlar, koçla paylaşıyorlar. Onların sistemi içerisinde bu oyuncular seçiliyor. Geçen sene ile bu senenin bir farkı var. Geçen sene biraz daha geniş bir kadromuz vardı, yabancı oyuncu sayımız daha fazlaydı. Bu sene iskeleti elimizde tutarak yanlarına daha önce bu ligde oynamamış oyuncuları getirip onların enerji, istek, açlık duygusundan faydalanmak istedik. Burada Ekrem Memnun'u da ön plana çıkarmak gerekiyor. Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla sezonu açmıştık. En yeni gelen kıta dışı oyuncumuz ABD'li Kelsey Bone'un dünden bugüne gösterdiği muazzam bir gelişme var. Hem oyuncuları seçerken dikkat ettiğimiz kriterler var, hem de transfer ettikten sonra onlara değer katma süreci var. Şampiyon olunca kendi değerlerini de yükselttiler. Takımı kurarken dikkat ettiğimiz başarıya açlık kriterinin bir sonucunu yaşıyoruz.

Avrupa şampiyonluğu ile konuşulan konulardan birisi de Galatasaray Odeabank'ın gelecek sezonki bütçesi oldu. Başkan Ünal Aysal da bununla ilgili açıklamalar yapmıştı. Siz gelecek sezonun bütçesi için neler öngörüyorsunuz?

Biliyorsunuz Genel Kurulumuz Euroleague finali ile aynı anda gerçekleşti ve idari yöneticilerimiz ile gelecek sezonu konuşma fırsatımız olmadı. Ben bütçenin gelecek sezon bu sezon civarında olmasını bekliyorum. Bu akşamki yemekten sonra yapacağımız toplantılarda bu durum netleşecektir. Şunu da eklemek isterim bütçemiz biraz 'daralmış' olabilir ama dar bütçe ile daha omuz omuza, daha fazla kader birliği yapan bir takımımız oldu. Bunun avantajını kullandık. Umut ederiz Türkiye şampiyonluğu için de bu avantajı kullanma şansımız olacak.

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor 'Dar Kadro Avantaj Oldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement