Darbe Girişimi Düğün Sahipleri ve Kuyumcuları da Etkiledi - Son Dakika
Yerel

Darbe Girişimi Düğün Sahipleri ve Kuyumcuları da Etkiledi

Darbe Girişimi Düğün Sahipleri ve Kuyumcuları da Etkiledi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’da kalkıştığı kanlı darbe girişimi nedeniyle kuyumcu esnafı ve düğün yapacak vatandaşı kara kara düşündürüyor.

30.07.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da kalkıştığı kanlı darbe girişimi nedeniyle kuyumcu esnafı ve düğün yapacak vatandaşı kara kara düşündürüyor.

İHA muhabirine konuşan Yakupoğlu Kuyumcu İşletmecisi Akif Ölmez, yaşanan darbe girişimi sonrasında yükselen altın fiyatlarının hem kendilerini hem de düğün sezonundan dolayı altın almak zorunda olan vatandaşları olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Altın fiyatlarının normalde yüksek olduğunu ve darbe girişimiyle daha da yükseldiğini belirten Ölmez, "Darbe girişimi öncesi altının külçe gram fiyatı 123 lira civarındaydı. Darbe sonrası aniden 130 liraya fırladı. Çeyrek altın 210 TL'den, 215 TL'ye, gram altın ise 121 TL'den 130 TL'ye kadar yükseldi. Bu durum zaten fiyatların yüksek olmasından yakınan vatandaşları daha da sıkıntıya soktu. Bu aynı zamanda işlerimizin en yoğun olduğu düğün sezonuna denk geldiği için bizleri de olumsuz yönde etkiledi" dedi.

"Vatandaşlar altın yerine para takmayı tercih ediyor"

Mahalle düğünlerinin azaldığını ve halkın altın yerine para tercih etmeye başladığını vurgulayan Ölmez, "Malum insanlarımız artık mahalle düğünleri yerine düğün salonlarını tercih etmektedir. Bu da altın alışlarını azaltıyor. İnsanlar altın yerine para takmayı tercih ediyor. Burada biliyorsunuz düğün masrafları oldukça fazladır. O yüzden de insanlar düğünde gelen para ve altınları bir şekilde satarak burçlarını ödemeye çalışıyor" diye konuştu.

"Altında kirama yoktur"

Fiyatların yüksek olmasından dolayı vatandaşların altın kiralamak istediklerini söyleyen Ölmez, "Ancak altın piyasasında kiralama olayı yoktur. Elinde altın olan vatandaşlar da kar amaçlı altınlarını satmaya çalışıyor. Bununla birlikte vatandaşların alım gücü düştü. 5 bilezik alacak olan vatandaş bunu 3 bileziğe falan düşürmeye başladı. Bu arada buna bir nevi sebep olan alçak darbe kalkışmasını ve darbecileri de lanetliyoruz" ifadelerini kullandı.

"Fiyatların düşmesini bekliyorlar"

Altın fiyatlarının dünya ve ülke piyasasındaki siyasi olaylarla bağlantılı olarak düşüş ya da yükseliş yaşadığını da sözlerine ekleyen Ölmez, bu kalkışmanın etkilerinin azalmasıyla altın fiyatlarının da ileriki günlerde normal seviyelere gelmesini beklediklerini ifade etti.

Altın almak isteyen düğün sahiplerinden Ayşe Talat ise, fiyatların yüksek olmasında muzdarip olduklarını ve altın almak için fiyatların düşmesini beklediklerini ifade etti. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darbe Girişimi Düğün Sahipleri ve Kuyumcuları da Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement