Darbe Girişimi Gecesi Marmaris'te Yaşananlar Belgesel Oluyor - Son Dakika
Yerel

Darbe Girişimi Gecesi Marmaris'te Yaşananlar Belgesel Oluyor

Darbe Girişimi Gecesi Marmaris\'te Yaşananlar Belgesel Oluyor

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele yönelik süikast girişimi esnasında Marmaris’te bulunan Gazeteci Kenan Gürbüz, yaşananları ve suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonları çektiği belgeselde anlatacak.

29.08.2016 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik süikast girişimi esnasında Marmaris'te bulunan Gazeteci Kenan Gürbüz, yaşananları ve suikast timinin yakalanması için yapılan operasyonları çektiği belgeselde anlatacak.

Çekimlerine 1 ay önce başlanan belgesel kapsamında Marmaris'e gelen Belgeselin Yönetmeni Gazeteci Kenan Gürbüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kaldığı otele yönelik suikast girişiminin gece ölümü göze alarak görev yapan gazeteciler sayesinde dünyaya duyurulduğunu belirtti. Gürbüz, "2 polis memurunun şehit olduğu o gece, ateş kusan helikopterlere aldırış etmeden, kurşun yağmurunun altında görüntü ve fotoğraf çekmeye çalışan birkaç cesur gazeteci ile tabancaları ile helikopterlere ateş eden kahraman polisler bana göre tarihe geçti. Bende belgeselim de yazdığım kitapta o gece yaşananları tanıkların gözüyle anlatmaya çalışıyorum. O gece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'ten telefonla yaptığı çağrı bana göre Türkiye'nin kaderini değiştirdi. O gece yaşananlar Türkiye tarihi açısından hayati öneme sahip" dedi.

"Direniş Ateşinin Yakıldığı Yer: Marmaris" adını taşıyan belgesel ve kitabın 3 farklı bölümden oluşacağına işaret eden Gürbüz, "İlk iki bölümde suikast girişimin yaşandığı gece ve suikast timinin yakalanma sürecini tanıkların gözünden ele aldık. Son bölümde ise o gece Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte olan yetkililerin ve siyasilerin gözünden o gece yaşananların bilinmeyen yönlerini ele aldık" diye ifade etti.

Belgesel ve kitabı Eylül ayının ilk haftasında bitirmeyi planladıklarını anlatan Gazeteci Kenan Gürbüz, kitap ve belgeseli hiçbir kurum ve kuruluştan destek almadan amatör bir ruhla hazırladıklarını da ifade etti.

Gürbüz, Anadolu Ajansı'nda görev yaptığı dönemlerde Afganistan, Irak, Suriye, Somali ve Kenya'da görev yapmış ve yaptığı haberlerle adı geçen bölgelerdeki mazlumların yaşadıklarına dikkat çekmişti.

İHA Marmaris muhabiri Vural Efecik'te belgesel kapsamında o gece yaşadıklarını anlatarak,"O gece Marmaris'te görev yapan gazeteciler zor şartlarda tarihe tanıklık ettiler.Yaşadıklarımızı belgeselde anlatarak o geceye dair merak edilenleri paylaştım" diye konuştu. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darbe Girişimi Gecesi Marmaris'te Yaşananlar Belgesel Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement