Darbe Girişimi Sırasında Yolu Tankerle Kapatan Şoföre Altın - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimi Sırasında Yolu Tankerle Kapatan Şoföre Altın

Darbe Girişimi Sırasında Yolu Tankerle Kapatan Şoföre Altın

GEBZE Belediye Başkanı Adnan Köşker, darbe girişimi sırasında İstanbul Tuzla'da tankerini yola çekerek askerlerin geçişine engel olan kamyon şoförü Mevlüt Kandemir'e altın hediye etti.

02.08.2016 19:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GEBZE Belediye Başkanı Adnan Köşker, darbe girişimi sırasında İstanbul Tuzla'da tankerini yola çekerek askerlerin geçişine engel olan kamyon şoförü Mevlüt Kandemir'e altın hediye etti.

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, belediye meclisi toplantısı sonrasında kamyon şoförü Mevlüt Kandemir'e darbe girişimi sırasında tankerini yola çekerek askerlerin geçişine engel olması nedeniyle Cumhuriyet altını hediye etti. Adnan Köşker şoförü cesaretinden dolayı kutlayarak, "Milletimiz, Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine sokağa, alanlara çıkarak hain odakların şer girişimine engel oldu. Bayrak ve ülke sevdası için canını hiçe sayarak darbecilere karşı harekete geçen vatandaşlarımızdan sadece bir tanesi olan Mevlüt kardeşimiz de hainlerin yoluna geçit vermemiş, onlara engel olmuş. Kendisini gösterdiği sorumluluk bilinci ve cesaretinden ötürü kutlarım" dedi.

Mevlüt Kandemir, Riva'daki şantiyeye zift götürdüğünü, Tuzla Orhanlı gişelerine geldiğinde polis ekiplerince yolun kesilmesi üzerine aracını durdurduğunu belirterek, "Gişelerde 8-10 sivil araç ve 2 de polis aracı vardı. Gişelerde durup aracımdan aşağıya indiğimde polisler, 'Darbe oldu, bize yardımcı olur musunuz?' dediler. 'Başımız üzerine bize ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız' dedim. Beraber beklemeye başladık. 2 polis arkadaşımızla sohbet ederken kalabalık bir asker grubu ile karşı karşıya kaldık. Polisler, 'çıkın ortaya' der demez, ateş ettiler. Bir polisin şehit olduğunu ve bir polisin de vurularak yaralandığını gördüm. Askerler bize de silahlarını doğrultup, 'herkes aracına geçsin' dedi. Öndeki askerler polisi şehit ettikten sonra mevzilendi. Arkadan gelenler ise halka ateş açmaya başladı. O sırada aracıma oturur oturmaz her taraftan aracımın içerisine kurşun yedim. Kendimi kurşunlardan korumak için iki koltuk arasında sıkışıp kaldım. Burada hiç kıpırdamadan iki saat kaldım. Özel harekat polisleri geldi ve askerlerle çatıştı. Darbeci askerleri esir almışlar" dedi.

Mevlüt Kandemir olayın şokunu atlatamadığını, kamyonu ile gişelerden geçerken olayların gözünün önüne geldiğini ifade etti.

- Gebzekocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimi Sırasında Yolu Tankerle Kapatan Şoföre Altın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement