Darbe Girişiminde İkinci Kez Gazi Oldu - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişiminde İkinci Kez Gazi Oldu

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında iki ayağından yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan, polis memuru Erol Ay (45), "PKK terör örgütü ile FETÖ'cü gruplar arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

21.07.2016 16:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında iki ayağından yaralanan ve Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alınan, polis memuru Erol Ay (45), "PKK terör örgütü ile FETÖ'cü gruplar arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

Polis memuru Ay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Antalya Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görevli 24 yıllık polis memuru olduğunu belirterek, 2012 yılında Şırnak Özel Harekat Şube Müdürlüğünde görev yaparken, PKK terör örgütü ile girdikleri bir çatışma neticesinde yaralanarak gazi olduğunu söyledi.

Tedavisinin ardından görevine geri döndüğünü belirten Ay, 2016 Ocak ayından itibaren geçici olarak Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekat Daire Başkanlığında, doğu ve güneydoğuya gidecek polislere silah eğitimi vermeye başladığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Bu görev sırasında darbeci Fethullah Gülen cemaatine üye olan darbeci bir grubun, darbe girişimi içinde bulunduğu bilgisi alarak Özel Harekat Daire Başkanlığında hazır bulunduk. Toplanmıştık, hazırlıklarımızı yaptık. Yarım saat öncesinde yanı başımızdaki Havacılık Daire Başkanlığımızın helikopterleri pistte F16 uçakları tarafından vurulmuştu. Tam hazırlık aşamasındayken yine F16 uçağının attığı bomba neticesinde yaralandım. Yaklaşık 50'ye yakın arkadaşım şehit düşmüştü. Yaralı arkadaşlarımızı ambulansla Gölbaşı Devlet Hastanesine intikal ettirdik. Kendi imkanlarımla sivil bir araçla devlet hastanesine gittim. Orada 3-4 gün tedavi gördükten sonra Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul'un aracılığıyla uçak vasıtasıyla Antalya'ya getirildim. Sağlık durumum şu an iyi."

"Bu millete, devlete, bayrağa sahip çıkacağız"

Ay, PKK terör örgütüyle girdikleri çatışma sonucu ayağında oluşan yarayı 4 yıl boyunca onur ve şerefiyle taşıdığını, ülke bütünlüğü için hizmet verdiğini söyledi.

Kendileri için en üzüntü verici olayın, dost bildikleri, aynı saflarda, görevlerde bulunmasını istedikleri, resmi üniforma giyerek onun arkasında kamufle edilmiş FETÖ'ye ait bir grup askerin darbe girişimi yapması olduğunun altını çizen Ay, sözlerini şöyle tamamladı:

"PKK terör örgütü ile FETÖ'cü gruplar arasında hiçbir fark yoktur. Türk milleti bunu kesinlikle bilsin ve anlasın. FETÖ grubu ülkemizin menfaatleri, çıkarları için değil, tamamen kendi çıkar ve menfaatleri için demokrasiye darbeyi vurmuştur. Bize atılan bomba demokrasiye, halkın içine atılmıştır. Bunu Türk milleti böyle bilsin. Özel Harekat Daire Başkanlığı başta olmak üzere tüm milletimizle vatansever olan askerlerimizle bu millete, devlete, bayrağa sahip çıkacağız. Bunları hiçbir kimseye teslim etmeyeceğiz. Görev verilirse tekrar aynı inanç doğrultusunda göreve gideceğim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe Girişiminde İkinci Kez Gazi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement