Darbe Girişimine Karşı Halk Sokağa Döküldü - Son Dakika
Yerel

Darbe Girişimine Karşı Halk Sokağa Döküldü

Darbe Girişimine Karşı Halk Sokağa Döküldü

Adıyaman’ın Sincik ilçesinde yüzlerce vatandaş, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü.

16.07.2016 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yüzlerce vatandaş, darbe girişimine tepki göstermek için sokaklara döküldü.

İstanbul ve Ankara'da yaşanan olağanüstü gelişmelerin ardından Sincik'te de yüzlerce vatandaş sokağa indi. AK Parti İlçe Başkanlığı önünde toplanan yüzlerce Sincikli tekbirler eşliğinde demokrasiye sahip çıktı. Türk bayraklarıyla darbe girişimine büyük tepki gösteren halk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar attı.

Aralarında AK Parti İlçe Başkanı Şevket Öksüz ve İl Genel Meclis Üyesi Abuzer Yaşar'ında bulunduğu kalabalık İlçe Kaymakamlığı binası önüne giderek burada Kaymakama destek sloganları attı.

Daha sonra ilçe merkezine dönen vatandaşlar ilçe meydanında darbeye karşı demokrasi nöbeti tutmaya başladı. Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, beraberinde İlçe Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Başçavuş Şevket Başer ve İlçe Emniyet Amiri Fatih Döngeroğlu ile birlikte ilçe merkezinde toplanan vatandaşların yanına geldi.

Burada toplana vatandaşlara seslenen Kaymakam Sağ, "Ülkemizin her köşesinde olduğu gibi ilçemizde de halk ayakta, güzel bir tepki gösterdiniz. Gördük ki bu milletin karşısında hiç kimse duramaz, hele bilmem ne yapılar hiç duramayacağını, böyle darbelere niyeti olanların hevesinin kursağında kalacağını hepimiz bu akşam ispatlamış olduk. İnşallah bundan sonrada böyle bir şey kimsenin aklından bile geçmez, millet iradesi dediğimiz işte bu. İçimizden hainler oluyor, içimizden birtakım yanlış işlerin peşinden koşanlar oluyor. İçimizdeki hainler eminim ki önümüzdeki gönlerde hukuk karşısında hesap vereceklerdir. Bu akşam şunu gördük ki bu millet artık darbelere kesinlikle pabuç bırakmayacaktır, bu kadar kısa bir sürede bu şeyin aydınlanması ve geri püskürtülmesi hakikaten milletimizin sayesinde olmuştur. İnşallah bundan sonra ülkemizin önü daha da aydınlıktır. İlçe kaymakamı olarak sizlerinde tebrik ediyorum, kuru görüntüye pabuç bırakmamış olduk. Sincik olarak tüm Ülkedeki bu yangına tepki koymuş olduk, sizlerle gurur duyuyoruz" diye konuştu.

İlçe merkezinde toplanan vatandaşlar sabah ezanına kadar burada bekledikten sonra günün ağarmasıyla dağılarak evlerine gitti. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darbe Girişimine Karşı Halk Sokağa Döküldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement