Darbe Girişimini Oğlundan Öğrenen Kaymakam Köprüye Gitti - Son Dakika
Güncel

Darbe Girişimini Oğlundan Öğrenen Kaymakam Köprüye Gitti

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden, bir arkadaşının sosyal medya hesabından köprüde tank fotoğrafı gören oğlunun uyarısıyla haberdar olan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giderek darbeci askerlere direniş gösteren vatandaşlara destek oldu.

15.08.2016 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUHAMMED GENCEBAY GÜR - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminden, bir arkadaşının sosyal medya hesabından köprüde tank fotoğrafı gören oğlunun uyarısıyla haberdar olan Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne giderek darbeci askerlere direniş gösteren vatandaşlara destek oldu.

AA muhabirine açıklama yapan Katırcı, darbe girişiminden saat 21.30 sıralarında evde bulunduğu sırada oğlunun, sosyal medyada bir arkadaşının köprüde tanklar gördüğünü söylemesi üzerine haberdar olduğunu belirtti.

Bu duruma şaşırdığını aktaran Katırcı, "Bu saatte tankın köprüde ne işi var' dedim. Hemen ilçe emniyet müdürümüzü aradım. Konuyu doğrulayarak derhal köprüye indiğini söyledi. Bir süre sonra tekrar aradı. Köprüye 4 tankın geldiğini ve köprü koruma karakolunda olduklarını aktarınca hemen vali beyi aradım." diye konuştu.

İstanbul Valisi Vasip Şahin'in bir girişim olduğu yönünde kendisini uyardığını ifade eden Katırcı, kendisinden krizi yönetebilecek noktada olmasını istediğini aktardı.

"Halk tanklara müdahale etti"

Vali Şahin'in ardından Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile de görüştüğünü dile getiren Katırcı, şöyle devam etti:

"Ben yoldayken sayın Başbakanımızın 'Bu bir kalkışmadır' açıklaması geldi ve olay netleşmeye başladı. Bu arada biz yola çıkınca belediye başkanımız halkı örgütlemiş ve köprüye doğru yürüyüşe geçmişti. İkinci kez emniyet müdürümüzü aradım, 'Şu anda biz köprüdeyiz. Halk da arkamızdan geliyor. Biz, müdahale ediyoruz' dedi."

Katırcı, bir süre sonra emniyet müdürüyle üçüncü kez telefonla görüştüğünü aktararak, "Müdahale ediyoruz. Üzerimize ateş etmeye başladılar. Trafiği köprü girişinden kestik, vatandaş da yığılıyor şu anda' dedi. O sırada ben de köprüye geldim. Yola indiğimde insanlar tanklara müdahale etmişlerdi. Bir kardeşimiz vuruldu. Daha sonra hastanede şehit olduğunu öğrendik." diye konuştu.

Kaymakam Katırcı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde trafiği kesen askerlerin sayısının 41 olduğunu tespit ettiklerini, aralarında yarbay, binbaşı, yüzbaşı ve üsteğmen rütbesinde subayların da olduğunu anlattı.

Halkın direnişi sırasında 80 vatandaşın yaralandığını aktaran Katırcı, bunlardan üçünün şehit olduğunu kaydetti.

"Karakolun camları üzerimize döküldü"

Katırcı, savaş uçaklarının yaptığı alçak uçuşların saat 04.00'e kadar devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"Uçak, en sonuncusunda köprüyü sıyırıp geçti. Köprü karakolundaydık. Karakolun bütün camları üzerimize döküldü. O saatlerde bile hala köprünün üzerinde insanlar vardı. Valimizle de sürekli iletişim halindeydik. Köprünün trafiğe açılıp açılmaması gibi konuları görüştük. Daha sonra kapalı kalmasına karar verdik. Sabaha kadar kapalı kalması önemliydi. Çünkü arkadan takviye gelme ihtimali vardı ve geldi de."

Bir vatandaşın saat 02.00 sıralarında yanlarına koşarak geldiğini anlatan Katırcı, " Ümraniye'den beri koşuyorum, trafik kapalı olduğundan size yetişmek için durmadan koştum. İki otobüs asker silahlarıyla köprüye doğru geliyor. Biz engellemeye çalıştık. Tırları da önlerine çektik.' dedi. Bu haber üzerine Ümraniye Emniyet Müdürü ile iletişime geçtik. Bizim telefonumuzla gidip iki otobüs askeri aldılar." dedi.

"Bir tanesine zevkle tekmeyi ben atmak isterim"

Halkın idam konusundaki taleplerini de değerlendiren Katırcı, şöyle konuştu:

"İdam konusunu mülki amir olarak değerlendirmem doğru değil. Bir vatandaş olarak bu adamların ipte sallandığını görmek isterim. Benim devletime, cumhuriyetime kast edenlerin başta o terör örgütünün başındaki şerefsiz olmak üzere bu darbeye katılan herkesin sallandığını ben de görmek isterim. Hatta bir tanesine zevkle tekmeyi ben atmak isterim."

Darbe Girişimini Oğlundan Öğrenen Kaymakam Köprüye Gitti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbe Girişimini Oğlundan Öğrenen Kaymakam Köprüye Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement