Darbe' Tepkisine İhsanoğlu'ndan Açıklama - Son Dakika
Politika

Darbe' Tepkisine İhsanoğlu'ndan Açıklama

Darbe\' Tepkisine İhsanoğlu\'ndan Açıklama

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cuma namazı çıkışı bir vatandaşın kendisine ‘darbe yapmaya mı geldiniz’ diye tepki göstermesi ile ilgili “Esas çağ dışılık budur.

01.08.2014 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Cuma namazı çıkışı bir vatandaşın kendisine 'darbe yapmaya mı geldiniz' diye tepki göstermesi ile ilgili "Esas çağ dışılık budur. Bu vatandaşımızı ben mazur görüyorum. O iyi niyetli bir vatandaş. Ama onun kafasına bunu koymuşlar" dedi.

Adana'da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Ekmeleddin İhsanoğlu, son olarak Sular VİP'te sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya geldi. Ekmeleddin İhsanoğlu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın "Kadın herkesin içinde kahkaha atmayacak" açıklamasına atıfta bulunarak, "Kadınlar sakın ha kahkaha atmayınız. Kahkaha atana ceza yazacağım" dedi. İhsanoğlu'nun bu esprisinin ardından kadınlar uzun süre kahkaha attı.

"ŞAKA YAPIYOR ZANNETTİM"

Cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu, Cuma namazı çıkışında bir vatandaşın kendisine 'Siz Mısır'dan neden geldiniz, darbe yapmaya mı geldiğiniz' diye tepki göstermesi ile ilgili şunları söyledi:

"Cuma namazını kıldık. Etrafındaki arkadaşlarla beraber herkesin sevgisini alıyor, 'oyum size' diyene bile 'Allah kabul etsin' diyorum. Birisi geldi 'Siz darbe yapıyorsunuz, darbe yapmak için geliyorsunuz' dedi. Ben şaka yapıyor falan zannettim. Sonra bir baktım 'darbe darbe darbe' diyor. Benim gibi sivil, askerliğini yedek subay olarak yapmış, arkamda tugaylar, ordular yok ve ben darbe yapacağım. İşte gerçek çağdışı bu. Esas çağ dışılık budur. Bu vatandaşımızı ben mazur görüyorum. O iyi niyetli bir vatandaş. Ama onun kafasına bunu koymuşlar. Böyle laf olur mu? Böyle siyaset olur mu? Hayali bir düşman yaratılıyor ve o düşmanlara hücum ediliyor. Ondan sonra yüzde 45'in oyunu topluyorsun. Bu doğru mudur? Düşman olarak yarattığın taraf senin çok iyi münasebetler kurduğun taraf. Senin cesaret madalyaları aldığın taraf."

Yaşlı bir kadınla yaşadığı diyalogu da anlatan Ekmeleddin İhsanoğlu, "Yaşlı bir hanım geldi; 'Siz gökten zembil ile indiniz. Siz nasıl olur da cumhurbaşkanı adayı olursunuz' dedi. 'Peki nasıl olunur' dedim. 'Terleyerek' dedi. 'Ben çok terliyorum' dedim. 'Ama hayır başbakan gibi terlemelisiniz' dedi. Bu ülkede cumhurbaşkanı olmak sırf başbakanın hakkı mıdır?" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Darbe' Tepkisine İhsanoğlu'ndan Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı
    23:03 FETÖ/PDY üyesi aranan emniyet müdürü Muğla'da yakalandı

    FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan aranan ve KHK ile rütbeleri ve unvanları geri alınan emniyet müdürü, Muğla'nın Fethiye ilçesinde yakalandı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü Hasan Hüseyin Ş., noterde işlem yaparken gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı
    23:02 İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptı

    İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, bölgedeki gerilimin kimsenin çıkarına olmadığını vurgulayarak itidal çağrısında bulundu. Sunak ayrıca, Gazze Şeridi'ne yönelik yardımların artırılmasını istedi.

  • İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi
    23:00 İzmir'de Öz Kardeşini Öldüren Zanlı Sırbistan'da Yakalandı ve Türkiye'ye Getirildi

    İzmir'de öz kardeşini öldüren cinayet zanlısı, Sırbistan'a kaçtıktan sonra İnterpol'ün devreye girmesiyle Belgrad Nikola Tesla Havalimanı'nda yakalandı. Sırbistan'a giden İzmir polisi tarafından havayolu ile Türkiye'ye getirilen zanlı, İzmir'de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Zanlı, sorgusunda suçunu kabul ederek kardeşiyle aralarındaki husumetten dolayı cinayeti işlediğini söyledi.

  • Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi
    22:57 Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı'na saldırı girişimi

    Zonguldak'ın Gülüç beldesinde Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş ile yol kapatma tartışması sebebiyle tartışan şüpheliler, belediye başkanına saldırmaya kalkıştı. Şüpheliler, çevredekilerin müdahalesiyle olay yerinden uzaklaştırıldı. Demirtaş ve yakınları olaydan yara almadı. Polis ekipleri şüphelilerin ifadelerini almak üzere polis merkezine götürdü.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması
    22:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık
    22:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu belirtti. Erdoğan, ziyaretleri halinde bir araya gelip konuşacaklarını ifade etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.


Advertisement