Darbeci Generallerden Kan Donduran İfadeler - Son Dakika
Güncel

Darbeci Generallerden Kan Donduran İfadeler

ANKARA Cumhuriyet Bavşsavcılığı'nca hazırlanan ve 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 484 sayfalık '15 Temmuz darbe teşebbüsü' iddianamesinde, girişimin en önemli üssü olarak nitelendirilen Polatlı'daki Topçu ve Füze Okulu ile 58'inci Topçu Tugayı'nın tutuklu iki komutanının kan...

12.01.2017 11:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ANKARA Cumhuriyet Bavşsavcılığı'nca hazırlanan ve 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen 484 sayfalık '15 Temmuz darbe teşebbüsü' iddianamesinde, girişimin en önemli üssü olarak nitelendirilen Polatlı'daki Topçu ve Füze Okulu ile 58'inci Topçu Tugayı'nın tutuklu iki komutanının kan donduran ifadeleri ortaya çıktı.

Savcılık iddianamesinde, dönemin 58'inci Topçu Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün bazı üst rütbeli subaylarla kışlada gizli bir toplantı yaptığı, bu toplantıda  "Arkadaşlar silahlı kuvvetler ülkede yönetime el koymuştur ve sıkıyönetim ilan edilmiştir. Tugayımız Ankara'ya en yakın muharip birliktir ve Ankara'da asayiş kontrolü ile TÜRKSAT ve TİB'in (Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı) ele geçirilmesi görevi verilmiştir. Buna göre birlikler intikal edecektir. Gittiğiniz yerleri trafiğe kapayacak, yol emniyeti alacaksınız" diye talimatlar verdiği yer aldı. Murat Aygün, darbe gecesi kışladan çıkış emrini, Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç'ten aldığını ifadesinde söyledi. Aygün, Partigöç'ün birliklerin Ankara'ya intikal emrini saat 21.03'te verdiğini belirtti.

'ÖNÜNÜZE KİM ÇIKARSA VURUN'

58'inci Tugay Komutan Yardımcısı Albay Selçuk Serhat Pesek'in ise, Murat Aygün'ün emri ile birliklerin kışladan çıkışını organize ederken, her bir görevli askere verdiği talimatlar dikkat çekti. Pesek'in Ankara'ya intikal için kışladan çıkan askeri birliklere, "Polis durdurursa durmuyorsunuz, ateş etme yetkiniz var, tam dolduruşta olsun silahlar, asla durmak yok, görev yerinize gidiyorsunuz, aslanlarım gün bugündür. Önünüze kim çıkarsa vurun, anasını …… polis durdurursa kimse durmasın ve gerekirse çatışın, haydi aslanlarım" sözleri iddianamede yer aldı.

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Darbe teşebbüsü yönetici kadrosunda olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Topçu ve Füze Okulu Eski Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü ifadesinde, 58'inci Topçu Tugay Komutanı Murat Aygün'ü 'Fetöcü' olarak suçlarken, darbe gecesi birlikleri sevk ve idare eden, Polatlı askeri ve merkez camiindeki ezanları susturarak imamları tehdit eden, 'asker yönetime el koydu' diyerek tehditler savuran Yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın kurslar tabur komutanı olarak atanmasına büyük tepki gösterdiğini söylediği dikkat çekti. Tümgeneral Osman Ünlü, Tuğgeneral Murat Aygün'le ilgili olarak şu ifadeyi verdi:

"58'inci Topçu Tugay Komutanı Tuğuneral Murat Aygün'ün 15 Temmuz günü yapmış olduğu faaliyetler ve öncesindeki hazırlıklar dikkate alındığında, 15 Temmuz öncesinde darbeye teşebbüs edileceğinin farkında olduğu, dolayısıyla Fetö terör örgütü ile irtibatı olabileceğini değerlendirmekteyim."

Öte yandan Tümgeneral Osman Ünlü'nün Ankara'daki evinde yapılan aramada ise 1 dolarlık 6 banknot ele geçirildi.

EZAN VE SELAYI SUSTURMAK İÇİN CAMİYE BASKIN

Topçu ve Füze Okulu'nda Kurslar Tabur Komutanı olarak görev yapan Yarbay Abdülkerim Ceyhan'ın ise önce askeri cami, ardından merkez camisini basarak ezan ve selayı susturmak istediği savcılık iddianamesinde yer aldı. Yarbay Abdülkerim Ceyhan ve Yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür, Başçavuş Hasan Tandoğan ve 50 kadar uzman çavuş silah ve teçhizat kuşanarak çarşı camisi yanına geldikleri ifadelerde yer aldı. Abdülkerim Ceyhan caminin üst katında ezan okunan yere çıkarak görevli imamlara, 'Selayı bitirin asker yönetime el koydu, diyanet ve Cumhurbaşkanlığı lağvedildi, hükümet düştü ve asker komutayı ele geçirdi, dışarı çıkın, yoksa hepinizi tutuklarım' dedi. Görevli imamlar Metin Altay, Ali Ayhan, Rahmi Yaman, Nurullah Çıvgış ve Süleyman Ömür, Ceyhan'a tekpi göstererek ezanı ve selanın susturulamayacağını söylediler. Bunun üzerine mikrofonlara hasar veren Ceyhan ve imamların bağırışmaları açık olan hoparlörden duyulması üzerine meydandaki halk camiye doğru yürüdü. Cami dışında güvenliği sağlayan Yüzbaşı Oğuz Serdar Özgür ise G3 tüfekle 4 el havaya ateş eterek halkı uzak tutmak istedi ancak başarılı olamadı. Öfkeli kalabalık, 'Ya Allah Bismillah Allahü Ekber' sloganları atarak ezanların okunmasının devamını sağladı. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbeci Generallerden Kan Donduran İfadeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı
    19:19 Edirne'de terörle mücadele kapsamında 13 şüpheli yakalandı

    Edirne'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen terörle mücadele çalışmaları kapsamında 8 FETÖ ve 5 PKK-KCK üyesi olmak üzere toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüpheliler hakkında yasal işlemler başlatıldı.

  • THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı
    19:17 THY, Trablus'a yeniden uçmaya başladı

    Türk Hava Yolları (THY), Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuşunu gerçekleştirerek Trablus'a yeniden uçmaya başladı. THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, törende yaptığı konuşmada, Libya'ya tekrar sefer başlatmanın mutluluğunu dile getirdi ve Afrika'yı kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini belirtti. Ayrıca, THY misafirleri için özel fiyatlarla seyahat imkanı sunulacak ve Trablus seferleri haftada 3 gün icra edilecek.

  • Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi
    19:11 Manisa'da Jandarma Operasyonu: 198 Adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirildi

    Manisa'nın Salihli ilçesinde jandarma ekipleri tarafından durdurulan 2 şüphelinin üzerinde yapılan aramada toplam 198 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

  • Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı
    19:08 Edirne'de yapılan denetimlerde 9 kaçak göçmen yakalandı

    Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Mısır uyruklu 9 kaçak göçmen yakalandı. Ayrıca, 1 organizatör ve göçmen kaçakçılığında kullanılan bir araç da ele geçirildi. Yakalanan göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edildi.

  • Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi
    19:05 Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Open'da çeyrek finale yükseldi

    Antalya Belek'te düzenlenen Megasaray Hotels Open'da milli tenisçi Zeynep Sönmez, çeyrek finale yükseldi. İlk turda Fransız tenisçi Fiona Ferro'yu mağlup eden Sönmez, ikinci turda Alman raket Ella Seidel'i geri dönüşle mağlup etti. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez, maçın yarın başlayacağını belirtti.

  • Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı
    19:04 Burdur'da Ticari Araç Takla Attı: 1 Yaralı

    Burdur'un Bucak ilçesinde meydana gelen kazada ticari araç takla attı ve 1 kişi yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı sürücü ambulansla hastaneye kaldırıldı.

  • Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek
    19:01 Elektrik ve doğal gaz fiyatları nisan ayında değişmeyecek

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacağını duyurdu. Bakan Bayraktar, yeni bir doğal gaz kuyusu kazıldığını belirterek, enerji alanında denizlerdeki son durumu da paylaştı. Türkiye'nin denizlerdeki enerji filosunda toplam 6 gemi bulunuyor ve bu filonun büyütülmesi hedefleniyor.


Advertisement