Uzman Çavuş Parolayı Unutan Darbeci Askerleri Nizamiyeye Almamış - Son Dakika
Güncel

Uzman Çavuş Parolayı Unutan Darbeci Askerleri Nizamiyeye Almamış

Uzman Çavuş Parolayı Unutan Darbeci Askerleri Nizamiyeye Almamış

Darbe gecesi Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı nizamiye kapısında nöbet tutan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı. Uzman çavuş yanlış parola söyleyen darbeci askerleri nizamiyeye almamış.

25.07.2016 11:03  Güncelleme: 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı'nın ayrıldığı Marmaris'teki otele operasyona giden timin bulunduğu Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığındaki bazı askerlerin olayla bağlantısı, nizamiyede görevli uzman çavuşların ifadesiyle ortaya kondu.

OLAYLA BAĞLANTILARI ORTAYA ÇIKTI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, tanık olarak ifade veren Çiğli 2. Ana jet Üs Komutanlığı nizamiyesinde görevli uzman çavuşların ifadesi, üsteki bazı komutanların olayla bağlantısına ışık tuttu.

"PAROLAMIZ PAKET"

Darbe girişiminin yaşandığı gece nizamiye nöbeti tutan uzman çavuş, ifadesinde 15 Temmuz günü Çiğli 2. Ana jet Üs Komutanlığı'nda olağanüstü bir hareketlilik yaşandığını, Üssün Kurmay Başkanı Albay Ramazan Elmas'ın kendilerini arayarak, "İki zırhlı araç gelecek. Parolamız, 'Paket.' Bu şifreyi vereni hemen içeri alacaksınız, kapıda bekletmeyeceksiniz. Bunun dışında kontrolümüz dışında kimse birliğe girmeyecek" talimatı verdiğini anlattı.

PAROLAYI YANLIŞ SÖYLEMİŞLER

Bir süre sonra talimattaki gibi iki zırhlı aracı nizamiye önünde durdurduklarını, araçtan inen denizci kıyafetli rütbeli kişinin parola sorulduğunda "Yurtta Sulh, Ramazan Elmas" cevabını verdiğini ifade eden uzman çavuş, kendilerine söylenen parolanın bu olmadığı gerekçesiyle gelenleri içeri almadıklarını, bunun üzerine gelen kişilerin bir dizi telefon görüşmesi yaptıklarını belirtti.

FOÇA'DA DERDEST EDİLEN İKİ AMİRAL GETİRİLMİŞ

Uzun süre nizamiyede bekleyen iki zırhlı araç ve içindekilerin, komutanlıktan gönderilen bir rütbelinin talimatı üzerine birliğe girmelerine izin verdiklerini aktaran uzman çavuş, ilerleyen saatlerde Foça'da derdest edilen Foça Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanı Tümamiral Aydın Şirin ile Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargahında görevli Tümamiral Hasan Nihat Doğan'ın bu zırhlı araçla birliğe getirildiğini öğrendiklerini söyledi.

"CUMHURBAŞKANI BAŞYAVERİ GELDİ"

Zırhlı araçların girmesinin ardından nizamiyeye bu kez sivil plakalı bir aracın geldiğini ve içinden inen kişinin kendisini "Cumhurbaşkanı Başyaveri Albay Ali Yazıcı" olarak tanıtarak birliğe girmek istediğini belirten uzman çavuş, parolayı vermediği için talimat gereği birliğe alamayacaklarını söylediğini, bunun üzerine birlikten bazı kişileri arayarak içeri alınmasını isteyen bu kişinin konuşmasında "helikopter kalkmamalıydı, çok riskli" ifadelerini kullandığını anlattı.

Aracın talimat üzerine birliğe alındığını vurgulayan uzman çavuş, aynı aracın sabaha karşı hızlı şekilde birlikten ayrıldığını söyledi.

"NE OLUP BİTTİĞİNİ ANLAMIYORDUK"

Üsse özel kuvvetlerden ekip geldiğini öğrendiklerini dile getiren uzman çavuş, yaşananları şöyle aktardı:

"Ne olup bittiğini anlayamıyorduk, bu sırada televizyonlar da gelişmeleri veriyordu. Başbakanın 'bu bir kalkışmadır' açıklaması, ardından da Özel Kuvvetler Komutanının televizyondaki konuşması üzerine olaylardan haberdar olduk. Bir süre sonra da polis ekipleri nizamiyeye geldi, önlem almaya başladılar.

"BİZİMLE MİSİNİZ, DEĞİL MİSİNİZİ?"

Bu sırada yanımıza gelen astsubay Yakup Atlı, 'Bizimle misiniz, değil misiniz?' diye sordu. Karşımızda polisin beklediğini söyleyerek, 'Bizim gibi üniformasında Türk bayrağı olan polise mi ateş edeceğiz' diye sordum. Astsubay, 'Gerekirse evet, emrimize uyun. Bunun için maaş alıyorsunuz' diye karşılık verdi. 'Bir uçak gelip vuracak. Herkes tedbirli ve siperde olsun' dedi. Daha sonra telefonla konuştuğu kişiden uçağın kalkmadığını öğrendi.

"MAKİNELİ TÜFEĞİN MEKANİZMASINI BOZDUM"

Uzman çavuş arkadaşlarla karar aldık, bir çatışma durumunda ateş etmektense silahlarımızı bırakmayı kararlaştırdık. Nizamiye güvenliğini sağlayan makineli tüfeği yuvasından çıkarak tüfeğin mekanizmasını bozdum. O tüfek, nizamiyeye girmek isteyenlerin hepsini öldürebilirdi. Bu arada makineli tüfekli bir rütbeli yanımıza geldi, onu da polise ateş etmemesi konusunda ikna ederek silahı emniyete aldım."

PAKETLERİ UÇURUN

Bir helikopterin birliğe indiğini, yaralı birilerinin getirildiğini ve sabaha karşı yaralının ambulansla çıkarılarak hastaneye götürüldüğünü anlatan uzman çavuş, sabah da Kurmay Albay Ramazan Elmas'ın çevresindekilere "polise ifade vermeye gideceğim, siz paketleri uçurun" dediğini söyledi.

"PİLOT GÖZALTINA ALINDI"

Uzman çavuş, "Paket sözünden anladığım, denizciler tarafından getirilen amirallerdi. Bunun üzerine pist bölgesine gittim, burada bir astsubay, iki amiralin helikoptere bindirilecekleri sırada pilota 'uçmayacaksın, aksi takdirde silah zoruyla engellerim' dedi. Pilotu yere yatırarak gözaltına aldı, biz de kendisine destek verdik ve helikoptere bindirilmek istenen amiralleri güvenli bölgeye götürdük." ifadelerini kullandı.

2 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

15 Temmuz akşamı Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan içinde MAK ve Özel Kuvvetler'e bağlı askerlerin bulunduğu 3 helikopter, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir süre önce ayrıldığı Marmaris'teki otele gitmiş, çıkan çatışmada 2 polis şehit olmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uzman Çavuş Parolayı Unutan Darbeci Askerleri Nizamiyeye Almamış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı
    02:26 Uşak'ta Minibüs ile Hafif Ticari Araç Çarpıştı: Karı Koca Yaralandı

    Uşak'ın Fatih Mahallesi'nde meydana gelen kazada, minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı. Kazada karı koca yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralıların durumu iyi olduğu belirtilirken, polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı.

  • Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık
    01:57 Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar: Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık

    Olympiakos Teknik Direktörü Jose Mendilibar, Fenerbahçe ile oynadıkları zorlu maçta dayanma güçlerini sonuna kadar kullandıklarını belirterek, penaltı atışlarına kalmasının futbolcuların becerisine bağlı olduğunu söyledi. Mendilibar ayrıca, Avrupa kupalarında yarı finale kalmanın kendisini şanslı hissettirdiğini ve penaltılara bakmadığını ifade etti.

  • Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem
    01:09 Tokat Sulusaray'da 5.6 Büyüklüğünde Deprem

    Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de hissedildi. Depremde can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

  • Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar
    01:09 Epic Games Store'da Bu Hafta Ücretsiz Oyunlar

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyunlar vermeye devam ediyor. Bu hafta ise strateji ve macera türündeki The Big Con ve Town of Salem 2 oyunları ücretsiz olarak sunulacak. Town of Salem 2, arkadaşlarınızla birlikte oynayabileceğiniz bir sosyal dedektiflik yapımı olarak öne çıkıyor. The Big Con ise Ali isimli bir karakterin hikayesini anlatıyor. Oyunları ücretsiz olarak almak için Epic Games Store'un web sitesine veya masaüstü uygulamasına giriş yapmanız yeterli.

  • Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri
    01:09 Tecno Camon 30 Premier 5G Tanıtıldı: İşte Özellikleri

    Tecno, Camon 30 serisinin yeni modeli olan Camon 30 Premier 5G'yi piyasaya sürdü. Camon 30 Premier, şık tasarımı ve özellikleri ile dikkat çekiyor. 6,77 inç LTPO AMOLED ekran, 120Hz yenileme hızı, 50 Megapiksel selfie kamerası, MediaTek Dimensity 8200 işlemci, 12GB RAM, 512GB depolama alanı, 5000 mAh pil ve 70W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, silver ve black renk seçenekleri ile sunulacak.


Advertisement