Darbecilerin Elinden Alınan Tank Sergilensin" - Son Dakika
Güncel

Darbecilerin Elinden Alınan Tank Sergilensin"

Kars'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İl Emniyet Müdürlüğüne girmeye çalışırken el konulan ve kentte darbe teşebbüsünün simgesi haline gelen tankın "15 Temmuz" anısına sergilenmesini istiyor.

05.08.2016 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CÜNEYT ÇELİK - Kars'ta vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi İl Emniyet Müdürlüğüne girmeye çalışırken el konulan ve kentte darbe teşebbüsünün simgesi haline gelen tankın "15 Temmuz" anısına sergilenmesini istiyor.

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Kars'taki 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığından darbe yapmak ve İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman'ı almak için çıktıktan sonra İl Emniyet Müdürlüğüne girmek isterken vatandaşların ve polislerin müdahalesiyle el konulan tank, Emniyet Müdürlüğü bahçesine konuldu.

Kentte darbe girişiminin simgesi haline gelen tank, vatandaşların ilgisini çekiyor. Vatandaşlar, tankın üzerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Kars İmam Hatip Mezunlar ve Mensupları Dernek Başkanı Doğan Yıldız, AA muhabirine, darbe girişiminde kullanılan tanka vatandaşlar ile polislerin el koyduğunu belirterek, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da haberleri görür görmez hemen meydanlara inmiştik, geldiğimizde tanklar emniyetin hem aşağı hem de yukarı tarafından gelmişti. Biz aşağı tarafa gelen tank ile uğraşırken bu el konulan tankın arka kapıdan emniyete girmeye çalıştığını öğrendik. Kars halkının, Türk milletinin emeğiyle, ekmeğiyle, parasıyla alınan bu tank, tankı ihanet için kullanan insanların elinden alınmıştır. Tank, içindeki hainlerle emniyet güçlerine teslim edildi. Tankın gerçek sahipleri olarak bu tankı ihanet için kullananların elinden aldık."

El konulan tankın Kars'ta darbe girişiminin simgesi haline geldiğine dikkati çeken Yıldız, "Vatanın korunması için alınan bu tankın gerçek sahipleri milletir. Halkımız ülkeye ihanet edenlerin bu tankı kullanmasına müsaade etmemiştir. Bu tankın 15 Temmuz gecesinin bir sembolü olarak halkımızın iradesini temsilen Kars'ın en güzel yerinde sergilenmesini talep ediyoruz." diye konuştu.

Memur-Sen Kars İl Temsilcisi Ebubekir Keleş de el konulan tankın gelecek nesillere ibret olması ve yaşanan darbe girişiminin unutulmaması adına sergilenmesini gerektiğini vurguladı.

Darbe girişiminin unutulmayacağını ifade eden Keleş, "Darbeci zihniyet tankları, topları ne şekilde kendi halkına doğrulttuğunu, kendi kurumlarını nasıl kuşattığını gelecek nesillerin daha iyi görmesi adına el konulan tankın şehrimizde sergilenmesini istiyoruz. Bu tank, hakkın ve halkın darbecilere nasıl galip geldiğini, tankların, topların bir hiç haline gediğini gelecek nesillerin görmesi açısından sergilenmeli." değerlendirmesinde bulundu.

-"Sokaklarda kalmaya devam edeceğiz"

Sağlık-Sen Kars Şube Başkanı Hasan Yazıcı da Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini anlatarak, "Bizler de darbe girişiminin yaşandığı ilk saatlerden itibaren Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak tankların önünde yerlerimizi aldık. Daha sonra da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bugüne kadar sokaklardayız ve kalmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kars'ta halkın ve emniyet güçlerinin mücadelesiyle darbeci askerlerin püskürtüldüğünü ve bu sırasında bir tanka el konulduğunu hatırlatan Yazıcı, "Kalkışmada kullanılan bu tankı millet olarak geri teslim etmek istemiyoruz. Bu tankın 15 Temmuz anısına sergilenmesini istiyoruz. İnşallah bir daha böyle kalkışmalar olmaz, halk buna müsaade etmez. Bu tank bunun kalıcı eseri olsun." ifadesini kullandı.

Karslı esnaf Sefer Özabay da darbe girişiminin yaşandığı gece, İl Emniyet Müdürülüğü önünde asker ile polisin karşı karşıya geldiğini aktararak, "15 Temmuz'da burada silahlar çekilmişti ama şükürler olsun ki bu millet, şehrine halkına sahip çıktı. 15 Temmuz darbecileri kara bir leke olarak tarihe geçmiştir." diye konuştu.

Özabay, el konulan tankın 15 Temmuz'da vatana yapılan ihanetin unutulmaması adına kentte sergilenmesini isteyerek, şunları kaydetti:

"Tankın 15 Temmuz anısı var. Tankın darbecilere ibret olması için sergilenmesini istiyoruz. Karslı her zaman milletini, vatanını sevmiştir, ülke olarak da darbecilere prim verilmemiştir, geri püskürtülmüştür. Halkın iradesinin üzerinde hiç bir irade olmamıştır. Bu tankın şehrin en güzel yerinde konulmasını istiyoruz, bunu Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Başbakanımızdan, Valimizden talep ediyoruz. Bu tank 15 Temmuz'da Kars'ın simgesi olacak. Karslı bundan sonra tankına da vatanında sahip çıkacak."

"Bu tankın gerçek sahibi milletir."

Vatandaşlardan Ayser Yılmaz ise darbe girişimini televizyonlardan öğrendiğini anlatarak, "Evdeydik. Haber geldi 'darbe var' diye. Önce inanmadık. Olayı televizyonlardan öğrenince sokağa çıkarak kendimizi tankların önüne attık. Bizim başka gidecek yerimiz yok. Bu bayrak altında, bu vatandan başka gidecek yerimiz yok. Bu tank 15 Temmuz anısına sergilensin. O gün yaşananların, yapılan ihanetin unutulmaması, bir daha darbe yaşanmaması, demokrasimizin sürekli canlı kalması için bu tankın sergilenmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Emine Yıldız da yetkililerden tankın sergilenmesini istediklerinin altını çizerek, "Bir tanka el konuldu, tankın geri iade edilmemesini istiyoruz yetkililerden bunu istiyoruz. İnşallah bu tank Karsın en güzel yerinde sergilenir. bunu talep ediyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbecilerin Elinden Alınan Tank Sergilensin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement