Darbeden Haberi Yokken Şehitlik Namazı Kıldı, 4 Saat Sonra Şehit Oldu - Son Dakika
Güncel

Darbeden Haberi Yokken Şehitlik Namazı Kıldı, 4 Saat Sonra Şehit Oldu

Darbeden Haberi Yokken Şehitlik Namazı Kıldı, 4 Saat Sonra Şehit Oldu

Fethullahçı Terör Örgütü'nün Boğaziçi Köprüsü'nde şehit ettiği Çetin Can'ın eşi Fatma Can, "Eşim darbeden haberi yokken şehitlik için namaz kıldı. 4 saat sonra şehit oldu" dedi.

11.08.2016 13:52  Güncelleme: 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ailesini ziyaret ettiği, 38 yaşında hayatını kaybeden ve dizi setlerinde ışık şefliği yapan Çetin Can'ın yakınları, metanetlerini koruyor.

Çetin Can'ın eşi Fatma Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada 15 Temmuz akşamı, henüz darbe girişiminden haberleri yokken eşinin "Şevval ayında kılınan şehitlik namazı"nı bir sohbette öğrendiğini, bunun üzerine evde şehitlik namazı kıldığını, kendisine de bu namazı kılmayı tavsiye ettiğini söyledi.

Namazın ardından akşam televizyondan haberleri izlediklerini ve darbe girişimini öğrendiklerini aktaran Fatma Can, şöyle devam etti:

"SEN BENSİZ NEREYE GİDİYORSUN"

"Eşim gitmeye hazırlanırken ben ona 'Sen bensiz nereye gidiyorsun' dedim. 'Hadi hazırlan' dedi bana o zaman. Ben de hazırlandım, çıktık. Köprüye doğru gittik. Köprüye gittiğimizde, orada bekleyen insanlar vardı. Köprüye girer girmez, tank üzerimize 2 kez ateş açtı. Biz siper aldık, daha sonra tank gidince yürümeye devam ettik. Köprüde büyük bir otobüsün durduğu bir nokta vardı. Orası çok kalabalıktı. Orada bir süre durduk, bekledik. İlerleyemeyince ne yapalım diye düşündük. Çetin de yan şeride geçmemizi istedi. Yan şeride geçince keskin nişancı diye tahmin ediyorum, açık bir hedef olduk ve orada vuruldu."

"ŞEHİTLİK NAMAZI KILDI, 4 SAAT SONRA ŞEHİT OLDU"

Çetin Can'ın şehit olmasını Allah'ın hikmeti olarak değerlendirdiklerini aktaran Fatma Can, "Çetin o namazı kıldıktan 4 saat sonra o namazı kılıp şehit oldu. Haberi yoktu. Veren Allah, alan Allah" diye konuştu.

Fatma Can, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da kendilerini ziyaret ettiği için şükran borçlu olduklarını kaydederek, "Allah razı olsun kendisinden" dedi.

"MEZARIMA MEYVE AĞACI DİK"

Kendisine daha önce "Ben ölürsem mezarıma meyve veren bir ağaç dik" dediğini kaydeden Can, Çetin Can'ın bu dileğini mezarının başına erik ağacı dikerek gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çetin Can'ın ablası Elif Can ise bu yıl Çetin Can ile köyleri Sivas Koyulhisar'a gittiklerini aktararak, şunları söyledi:

"Köyümüzün yolları topraktı. Benden BİMER'e yazı yazmamı istedi. Film setleri malzemesi kiralanabilen bir dükkan açmak istiyordu. Köyümüzde biz hep yıldızları seyrederdik. Bu sene yıldızları izlemek için yaylaya çıktık. Ben 'Allah'ın yarattıklarına bak. Ne kadar güzel' deyince bana 'Allah'tan Firdevs cennetini isteyelim ama Allah namaz kılmayana Firdevs cennetini vermez ki' dedim. Ben de ona, espriyle 'Ben zaten garantiye aldım. Sen bize şefaatçi olacaksın, bizi kurtaracaksın Çetin' dedim. Ben mi böyle dedim yoksa birisi mi bana söyletti gerçekten bilmiyorum. Yurt dışındaki kız kardeşimizin de gördüğü rüyalar var...."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darbeden Haberi Yokken Şehitlik Namazı Kıldı, 4 Saat Sonra Şehit Oldu - Son Dakika


Advertisement