Darbeye Karşı Direnmeyen, Direnmek İsteyenleri Engelleyen Polisler Hakkında İddianame Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Darbeye Karşı Direnmeyen, Direnmek İsteyenleri Engelleyen Polisler Hakkında İddianame Düzenlendi

Darbeye Karşı Direnmeyen, Direnmek İsteyenleri Engelleyen Polisler Hakkında İddianame Düzenlendi

- ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, olay tarihinde Haymana İlçe Emniyet Müdürü olan Serdar B. ve bir firari 6 polis hakkında, darbeye karşı koymak isteyen polisleri engelledikleri gerekçesiyle iddianame düzenlendi.

13.03.2017 15:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığınca 15 Temmuz darbe girişimine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, olay tarihinde Haymana İlçe Emniyet Müdürü olan Serdar B. ve bir firari 6 polis hakkında, darbeye karşı koymak isteyen polisleri engelledikleri gerekçesiyle iddianame düzenlendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu'nda görevli savcı Derda Gökmen tarafından hazırlanan iddianamede, şüpheli emniyet müdürü Serdar B. ile birlikte Haymana İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Polis Amirliği'nde çeşitli rütbelerde görev yapan 5 polisin darbeye karşı direnmek isteyen polis memurlarına çeşitli eylemleri ile engel oldukları anlatıldı. Şüpheli Serdar B.'nin emri ile emniyet müdürlüğündeki silah dolabının kilitlenerek uzun namlulu silah ve çelik yelek dağıtılmasının engellendiği, dağıtılan uzun namlulu silahların da toplatıldığı, bu sayede oluşabilecek bir asker saldırısına karşı direnmelerinin engellenmeye çalışıldığı iddianamede yer aldı. Şüphelilerden Taha D.'nin ise darbe günü bütün personelin göreve çağrılmasına rağmen görev yerine gitmediği gibi başka bir emniyet birimine de gitmediği, bu şekilde 7 şüphelinin darbe eylemine iştirak ettikleri iddia edildi.

ŞÜPHELİLERDEN 5'İ BYLOCK KULLANICISI

Şüphelilerin ev ve araçlarında yapılan aramalar ile HTS kayıtları sonuçları da iddianamede ayrıntılı bir şekilde yer aldı. Buna göre Serdal B.'nin evinde yapılan aramada Fetullah Gülen'e ait vaaz CD'lerinin bulunduğu, yine Serdar B., Seyit Ahmet D., Hacı Ü., Talip Ç. ve Taha D.'nin, FETÖ/PDY Terör Örgütünün haberleşme programı olan 'ByLock' kullanıcısı oldukları belirtildi.

DARBE GİRİŞİMİNİN BAŞARILI OLMASI İÇİN ETKİNLİKTE BULUNDULAR

İddianamede, darbe girişimi sırasında İstanbul ve Ankara'da, emniyet içindeki FETÖ üyelerinin, 'Whatsapp' üzerinden haberleşerek, askerlere karşı direnilmemesini hatta darbeci askerlere yardımcı olunması şeklinde yazışmalar yaptıkları belirtilerek, "Yasal mevzuat ve olaylar dikkate alındığında çeşitli düzeylerde emniyet görevlileri oldukları anlaşılan şüphelilerin, ihmal niteliğinde bir eylemlerinden değil, doğrudan doğruya, aktif olarak, önlemekle görevli oldukları 'Darbe Teşebbüsü' eyleminin başarılı şekilde sonuçlanması için eylem ve etkinliklerde bulundukları ve şüphelilerin eylemlerinin yukarıda yazılan örgütsel çağrı doğrultusunda gerçekleştirildiği yönünde kanaate ulaşılmıştır" denildi.

3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VE 15 YILA KADAR HAPİS İSTEMİYLE YARGILANACAKLAR

Mahkemeye gönderilen iddianamenin kabul edilmesi halinde şüpheliler, 'Anayasal Düzeni Ortadan Kaldırmaya Teşebbüs Etme', 'Türkiye Büyük Millet Meclisini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme', 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs Etme','Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma' suçlamalarıyla 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darbeye Karşı Direnmeyen, Direnmek İsteyenleri Engelleyen Polisler Hakkında İddianame Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı
    23:14 Diyarbakır'da Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamının Arttırılması Projesi Açıldı

    Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Bilim Eğitim Vakfı tarafından yürütülen AB destekli proje kapsamında, gençlerin dijital sektörlerde istihdamının arttırılması hedefleniyor. Projenin açılışı Diyarbakır Gastro İnovasyon Merkezi'nde gerçekleştirildi. DTSO Başkanı Mehmet Kaya, gençlerin ve kadınların işgücüne katılımının düşük olmasının önemli bir sorun olduğunu belirterek, projenin bu soruna çözüm üretmeyi hedeflediğini ifade etti. Proje kapsamında gençlere eğitimler ve işletmelerle eşleştirme çalışmaları yapılacak.

  • Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi
    23:11 Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze Ramazan Ayı Vesilesiyle İftar Programı Düzenledi

    Gürcistan Başbakanı İrakli Kobakhidze, Müslüman diplomatlar ve siyasetçiler ile Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi yetkililerine iftar verdi. Programda konuşan Kobakhidze, ülkesinde yaşayan Müslümanların, Gürcistan'ın gelişmesi ve kalkınmasına önemli katkı sağladıklarını ifade etti. Gürcistan'daki tüm Müslümanların kardeşlik ve barış içinde yaşadıklarını kaydeden Kobakhidze, devletin Müslüman toplumuna sağladığı desteklerin artacağını belirtti.

  • İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız
    23:05 İçişleri Bakanı Yerlikaya: Seçimlerde Huzur ve Güven Sağlayacağız

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, seçimlerin huzur ve güven ortamında yapılması görevinin İçişleri Bakanlığı'na ait olduğunu belirterek, 600 bin mesai arkadaşıyla seçim sürecinde bu huzuru ve güveni sağlayacaklarına inandıklarını söyledi. Yerlikaya ayrıca, terör örgütleri ve organize suç örgütleriyle mücadelede elde ettikleri başarıları vurgulayarak, devletin ve milletin iradesinden daha büyük bir güç olmadığını ifade etti.

  • AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor
    23:02 AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, Seçmenleri Etkilemek İçin Yoğun Çalışma Yürütüyor

    AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı, İl Başkanı Raşit Ocak liderliğinde gerçekleştirdiği çalışmalarla seçmenleri etkilemeye devam ediyor. Örgütlü bir şekilde yapılan bilgilendirme ziyaretlerinde sorular samimiyetle cevaplanırken, sıkıntı yaşanan alanlarda çözümler üretiliyor. Kadınlar ve gençlerin talepleri ise öncelikli olarak değerlendiriliyor.

  • İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması
    22:55 İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Keçiören'de iftar programında konuştu Açıklaması

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ı eleştirerek, "O artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olmuştur.

  • ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı
    22:53 ABD Rusya'yı terör saldırısı konusunda uyardı

    ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Rusya'yı 22 Mart'ta düzenlenen terör saldırısı hakkında uyardıklarını belirterek, 7 Mart günü saat 11.15'te Rus güvenlik birimlerine yazılı uyarıda bulunduklarını açıkladı.


Advertisement