Darende Belediye Başkanı Eser, Bakan Yılmaz'a Projelerini Anlattı - Son Dakika
Yerel

Darende Belediye Başkanı Eser, Bakan Yılmaz'a Projelerini Anlattı

Eser, Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek projelerine destek istedi.

24.12.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ı makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgiler verdi, çalışmalarına destek istedi.

Eser, hazırlattığı "Darende Kentsel Tasarım Rehberi"ni Yılmaz'a sunarak, projeleri hakkında bilgi verdi. Her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin ziyaret ettiği Darende'yi daha güzel bir hale dönüştürmek istediklerini anlatan Eser, "Projelerimizle Darende'nin marka değerini yükselterek daha tanınır hale getirmek istiyoruz. İlçemizde özellikle turizm alanlarına yeni alternatif alanlar oluşturup gelen konukların daha geniş, farklı ve daha uzun zaman geçirecekleri mekanlar tasarlayacağız" dedi.

Tohma Çayı'nın ilçe için büyük bir avantaj olduğunu belirten Eser, "Tohma'nın iki tarafında belli mesafeyi yeşil alan ilan ederek parklar, dinlenme, spor ve çocuklar için oyun alanları oluşturarak akarsuyun etrafını bir çekim merkezi yapacağız. Ülkemizdeki inanç turizminin önemli durak noktalarından biri olan Somuncu Baba Külliyesi ve çevresindeki güzellikleri yakın alanlarda alternatif yerler oluşturarak o bölgedeki sıkışıklığı gidereceğiz. Bu düşüncemize uygun olarak hazırlamakta olduğumuz teleferik projesiyle Zengibar Kalesi üzerinden Hasan Gazi Türbesine kadar geçecek bir hatla hem Tohma Kanyonundaki doğa harikaları izlenebilecek hem de Darende panoramik olarak seyredilebilecek" diye konuştu.

İlçedeki çalışmaları hakkında Bakan Yılmaz'a bilgi veren Eser, çalışmaları için Yılmaz'dan destek istedi. Eser, şunları kaydetti:

"İlçemiz için ayrıca hayatiyet arzeden konulardan biri de Darende- Elbistan karayolunun standardının yükseltilerek iki ilçe arasındaki bu bağın daha güçlü hale gelmesidir. Bu yol ayrıca kuzey güney aksı için de önemli bir güzergah olacaktır. Komşu ilçemiz Gürün'den yetişen bir değer ve bölge siyasetçisi olarak projelerimizi gerçekleştirme konusunda geçmişten beri olduğu gibi bundan sonra da desteğinizin bizlerle olacağına inanıyoruz." - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende Belediye Başkanı Eser, Bakan Yılmaz'a Projelerini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement