Darende Belediye Başkanı Eser, Doğalgaz Hattında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Darende Belediye Başkanı Eser, Doğalgaz Hattında İncelemelerde Bulundu

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Afşin-Elbistan-Divriği Doğalgaz Boru Hattı'nda incelemelerde bulundu.

02.11.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, Afşin-Elbistan- Divriği Doğalgaz Boru Hattı'nda incelemelerde bulundu.

Darende'yi de içerisine alacak olan hattın yapım ihalesini alan VEMAK A.Ş'nin şantiyesini gezen Başkan Eser, yürütülen çalışmalar hakkında Şantiye Şefi İbrahim Emra'dan bilgi aldı.

Boru hattındaki çalışmaları inceleyen Eser, burada gazetecilere açıklamalarda bulunarak, "hayaldi artık gerçek oluyor" dedi.

2017 de doğalgaz boru hattının tamamlanacağını aktaran Eser, "Sayın Bakanımız Taner Yıldız'ın Elbistan'a teşrifleriyle ilk protokolü imzalanmış ve çalışmalar başlamıştı. O zaman ki belirlemelere göre proje tamamlanma süresi 660 gün olarak tespit edildi. 2017 de tamamlanacak bu güzel proje Darende'mize, Divriğ'e, Elbistan'a Afşin'e ve Gürün'e hayat verecek. 8 milyon dolarlık bir proje, 180 kilometrelik bir alanı kapsıyor" dedi.

Projenin her aşamasını yakından takip ettiklerini dile getiren Eser, "Şimdiye kadar 100 kilometrelik kısmında saha açma çalışması tamamlanmış durumda. Şantiye Şefimiz Nesibi Bey, İbrahim Bey, Saha Kontrol Amirimiz Ayhan Bey bu işi sıkı bir şekilde takip ediyorlar. Bu süreyi kısaltmaya çalışıyorlar. Söylediklerine göre 2016 yılı içerisinde tamamlayacaklarını belirttiler. İnşallah çalışmalarında muvaffak olurlar ve bir an evvel proje tamamlanır ve hayata geçer. Bizler de Darendeliler olarak doğalgaza kavuşmuş oluruz. Ben burada bu çalışmada emeği olan tüm kardeşlerime teşekkür ederken, halkımıza memleketimize bu güzel hizmetin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Saha Kontrol Amiri Ayhan Özdemir de projenin süresinin 660 gün olduğunu belirterek, "Afşin-Elbistan arası 122 kilometre, Divriği kısmı 60 kilometre şu an projemizde 100 kilometrelik güzergahımızı açtık. Yaklaşık 20 kilometre dizgi yaptık, 10 kilometreye yakın kaynak yaptık. Başkanımızın ilk günden beri desteğini gördük ve görmeye de devam ediyoruz. Bugün bizleri ziyaretlerinden, çalışmalarımızı incelmesinden de ayrıca teşekkürlerimizi iletiyoruz. Belirtildiği üzere projeyi erken teslim edebilmek için her türlü çabayı, gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Başkan Eser'e BOTAŞ hattındaki incelemelerine AK Parti İlçe Başkanı Süleyman Şimşek de eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende Belediye Başkanı Eser, Doğalgaz Hattında İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement