Darende Belediyesinden Kayısı Üretimine Katkı - Son Dakika
Yerel

Darende Belediyesinden Kayısı Üretimine Katkı

Darende Belediyesinden Kayısı Üretimine Katkı

Darende Belediyesi, belediyeye ait 408 dönüm araziyi, kayısı üretmeyi planlayan bir firmaya 25 yıllığına kiraladı.

17.07.2014 12:05  Güncelleme: 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende Belediyesi, belediyeye ait 408 dönüm araziyi, kayısı üretmeyi planlayan bir firmaya 25 yıllığına kiraladı.

Darende Belediye Başkanı Süleyman Eser, makamında, Alanar Firması Ürün Satın Alma Müdürü Salih Çetin ile Balaban Mahallesi'nde bulunan arazinin kira protokolünü imzaladı.

Eser, buradaki konuşmasında, ilgili firmanın örnek bir bahçe kurarak kayısı çeşitleri ve farklı meyveler üreteceğini belirterek, böylece hem sektöre ciddi bir katkı, hem de birçok insana iş imkanı sağlanacağını söyledi.

Eser, şunları kaydetti:

"Firma, Darende'de üreteceği ürünleri Avrupa'ya ihraç edecek. Kayısı, bodur ağaçlarda yetiştirilecek. Kayısının taze ve sofralık olarak ihracatının gerçekleştirilmesinin yanı sıra iç pazardaki süpermarketlere geç sezonda dağıtım sağlanacak. Aynı zamanda kayısıya alternatif olarak çok sayıda meyve de ilçemizde üretilecek."

İlçenin meyvecilikte önemli bir konuma geleceğini ifade eden Eser, "Bu gelişmeye bağlı olarak ilçemizde soğuk hava depoları da kurulacak" dedi.

Çetin de Türkiye genelinde farklı illerde meyve ürettiklerini belirterek, Darende'de de örnek bir bahçe oluşturacaklarını dile getirdi.

İmza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan, Darende Ziraat Odası Başkanı Vedat Ali Kaya ve Gökpınar Sulama Birliği Başkanı Mustafa Telli katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Darende Belediyesinden Kayısı Üretimine Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement