Darende'de Selin İzleri Temizleniyor - Son Dakika
Yerel

Darende'de Selin İzleri Temizleniyor

Darende\'de Selin İzleri Temizleniyor

Darende ilçesinde önceki akşam etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden olmuş, birçok cadde ve ev sular altında kalmıştı.

21.06.2016 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende ilçesinde önceki akşam etkili olan sağanak yağış, su baskınlarına neden olmuş, birçok cadde ve ev sular altında kalmıştı. Felaketin ardından hemen çalışmalara başlayan Darende Belediyesi, selin izlerini temizlemeyi sürdürüyor.

Çalışmaları bizzat koordine eden Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, bazı mahallelerde yola çamur, kaya ve diğer malzemelerin sel ile gelmesiyle ulaşımda yaşanan aksamaların ekiplerin anında müdahalesi ile çözüldüğünü söyledi. Ani bastıran yağışın sele dönüşerek çevrede büyük etki oluşturduğunu kaydeden Eser,"Darende'nin içerisinden geçen Malatya- Kayseri Karayolu'nun belli kesimlerinde selin getirdiği çamur birikintileri yapılan çalışmalarla temizlendi. Fen İşleri ve Temizlik Hizmetleri müdürlüklerimize bağlı ekipler, yolları temizleyerek gerekli düzenlemeleri yaptı. Sellerin geldiği dere yataklarını inceleyip, çevredeki vatandaşlarımızla görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulunduk. Sabaha kadar süren, Büyükşehir Belediyesi ekipleri ve itfaiyenin de destek olduğu çalışmalarda yollar temizlenerek ulaşım normale döndü, gerekli temizlikler yapıldı. Ekiplerimiz bugün de derelerde temizlik çalışmasını sürdürecek" diye konuştu.

Sel dereleri ile ilgili Büyükşehir Belediyesi ve DSİ'nin de desteğini alarak kapsamlı çalışmalar yapılması gerektiğine dikkat çeken Eser, Darende'nin etrafının yüksek dağlarla çevrili olmasının aşırı yağışlarda etkili olduğunu belirtti. Yaşanan afette bazı evlerin de selden zarar gördüğünü kaydeden Eser, can kaybının olmamasının sevindirici olduğunu ifade etti. Eser, afetten dolayı tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletirken, halk eğitim merkezi, gıda yardımlarının bulunduğu deponun da selden etkilendiğini ve ekiplerin temizlik çalışmalarına aralıksız devam ettiğini aktardı. Eser ayrıca Malatya Valisi Mustafa Toprak'ın, telefonla yaşanan afet hakkında bilgi alarak, geçmiş olsun dileklerini ilettiğini sözlerine ekledi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darende'de Selin İzleri Temizleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement