Darende İmam Hatip Lisesi'nin İlk Mezunları Buluştu - Son Dakika
Yerel

Darende İmam Hatip Lisesi'nin İlk Mezunları Buluştu

Darende İmam Hatip Lisesi\'nin İlk Mezunları Buluştu

Darende de İmam Hatip Lisesi’nin ilk mezunları 40 yıl aradan sonra bir araya geldi.

13.07.2016 11:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darende de İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunları 40 yıl aradan sonra bir araya geldi. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan ilk mezunlar Darende Belediye Parkında buluşarak hasret giderdiler.

Kendisi de İmam Hatip Lisesi'nin ilk mezunlarından olan Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan'ın ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada eski günler yad edildi. Buluşmaya katılan Aksaray Vali Yardımcısı Şahin Bayhan "Kader bizi 40 seneden sonra bir araya getirdi. Bazılarımız ilk girişli bazılarımız 2. dönem girişli. Bir kısmımız Elbistan'dan, bir kısmımız Gürün'den ve Kangal'dan. kader bizi Darende'de İmam Hatip Lisesi'nde buluşturdu. Aradan geçen bunca zamandan sonra belediye başkan yardımcımız ve okul arkadaşımız Durmuş Doğan bizi burada buluşturdu. Hepiniz zamanın geçtiğini saçlarımızın beyazlamasından gördük ama bir şeyi daha gördük ki samimi duygularımız ve dostluklarımız aynen devam ediyor" diye konuştu.

Darende Belediye Başkan Yardımcısı Durmuş Doğan ise 40 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelmenin mutluluğu yaşadıklarını belirterek "Geleneksel olarak imam hatip lisesi mezunlarının bir araya gelmesi bizler için onur vericidir. Kardeşçe bir araya gelerek eski günleri yad etmek ve dostluklarımızı pekiştirmek mutluluk verici bir şey" şeklinde konuştu. Doğan, " İmam hatip lisesini ilçemizde açmaya vesile olan Rahmetli Hulusi Efendiyi rahmetle anıyoruz, burada bu geleneksel toplantımızın bundan sonra devam etmesini temenni ediyorum" ifadelerine yer verdi.

Başkan yardımcısı Doğan, ayrıca belediye çalışmaları hakkında da katılımcılara detaylı bilgiler sundu.

40 yıl önce İmam Hatip Lisesi'nde öğretmen olan Hasan Aşlamacı ise yaptığı konuşmada öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek "Burada oturan öğrencilerimin her birinin böyle üst kademelerde üst makamlarda görmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yetiştirdiğim öğrencilerimle gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

Darende Belediye Parkındaki buluşmada bir araya gelen mezunlar daha sonra eski fotoğraflara da bakarak eski günleri yed ettiler. Mezunlar daha sonra öğretmenleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darende İmam Hatip Lisesi'nin İlk Mezunları Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement