Darendespor'dan Çanakkale, İstanbul ve Bursa Gezisi - Son Dakika
Yerel

Darendespor'dan Çanakkale, İstanbul ve Bursa Gezisi

Darendespor\'dan Çanakkale, İstanbul ve Bursa Gezisi

Darendespor Kulübü tarafından uygulanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafında da desteklenen ‘Sporla Gençler Hayata Tutunuyor’ adlı proje kapsamında Darendespor sporcuları ile ilçedeki şehit yakınları Çanakkale turuna çıktı.

23.05.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darendespor Kulübü tarafından uygulanan ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafında da desteklenen 'Sporla Gençler Hayata Tutunuyor' adlı proje kapsamında Darendespor sporcuları ile ilçedeki şehit yakınları Çanakkale turuna çıktı.

Proje kapsamındaki kurs ve etkinliklere katılan kursiyerler, ilçede bulunan şehit yakınları ve Darendespor bünyesindeki sporcuların katılımıyla düzenlenen 4 günlük Çanakkale-İstanbul-Bursa gezisi sona erdi.

Kulüp başkanı Fatih Kumtepe'den edinilen bilgilere göre geziye 44 sporcu ile 5 rehber öğretmen katıldı. Kumrutepe, "Gezi programının asıl amacının başta Çanakkale savaşlarındaki şehitleri ziyaret ederek onlarla aynı atmosferde bulunmak, elden geldiğince aynı manevi duyguları yaşamak ve vatan için kendini feda eden şehitlerimizi anlamaya çalışmaktı. Gençlerimiz elimize geçen bu güzel fırsatı kaçırmadılar geziye katılım için çok sayıda istekli arasından katılımcıları belirlemekte zorlansak da, arzuladığımız hedefe ulaştığımızı fark etmek bizleri oldukça gururlandırmıştır" dedi.

İstanbul'da başta Topkapı Sarayı olmak üzere önemli tarihi mekanları ziyaret etme fırsatı bulduklarını belirten Kumrutepe, "Kafilede bulunan hemen hemen herkes ilk defa bu fırsatı yakaladığı için çok değerli anılar yakaladık. İstanbul'daki önemli bir programımızda Tekneyle boğaz turu oldu. Yine ekiptekilerin büyük çoğunluğu ilk kez denizde seyahat etme ve boğazda tarihi mekanları görme fırsatı yakalaması heyecanlı ve unutulmaz anılar yaşanmasına sebep oldu" diye konuştu.

Gezilerinin ikinci günü Çanakkale'yi ziyaret ettiklerini belirten Kumrutepe, rehber Ali Öztaş'ın anlatımıyla duygusal anlar yaşadıklarını söyledi. Çanakkale savaşı ile ilgili birçok olayı adeta yeniden yaşadıklarını ifade eden Kumrutepe, "Daha önce anlatılanlardan çok farklı bilgiler öğrendiğimiz gibi şimdiye kadar bilmediğimiz birçok bilgiye sahip olduk. Gelibolu'daki görülmesi gereken tüm mekanları ziyaret etme fırsatımız oldu" dedi.

Son olarak Kumrutepe, projelerine destek veren İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesine teşekkür etti. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darendespor'dan Çanakkale, İstanbul ve Bursa Gezisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement