Dargeçit'te Geçici Köy Korucusunun Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Dargeçit'te Geçici Köy Korucusunun Öldürülmesi

Mardin'in Dargeçit ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden geçici köy korucusu Mehmet Uğurtay için taziye düzenlendi Taziyenin ardından geçici köy korucusu ve gönüllü köy korucularından oluşan bir grup, terörü kınamak için yürüyüş yaptı.

30.05.2014 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Dargeçit ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden geçici köy korucusu Mehmet Uğurtay için taziye düzenlendi.

Dargeçit ilçesine bağlı Altınoluk köyünde Sosyal Sosyal Merkezi'nde düzenlenen taziyeye, Vali Yardımcısı Ali Güldoğan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Vural Erol, Dargeçit Kaymakamı İbrahim Gencer, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Dargeçit İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Taner Şahin ve Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Orhan Kandemir katıldı.

Vali Yardımcısı Güldoğan, Uğurtay'ın yaptığı çalışmaların çokça anlatıldığını belirterek "Kendisine Allah'tan rahmet, geride kalanlara da sabırlar diliyoruz" dedi.

Erol da Uğurtay ailesinin acılarını paylaştıklarını ifade ederek, "Uğurtay'ın ne derece kahraman olduğunu, köyün çocuklarını okula götürüp getirmekte bile kendini görevli hissederek göstermiştir. Ama maalesef kalleşçe bir saldırıyla şehit edildi. Hepimizin acısı büyük" diye konuştu.

Uğurtay'ın oğlu Süleyman Uğurtay ise taziye dilekleri için gelen ve kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek, bir an önce olayın faillerinin yakalanmasını istediklerini kaydetti.

Babasının, terör örgütüne karşı büyük mücadele verdiğini dile getiren Uğurtay, şöyle konuştu:

"Birileri, propaganda amacıyla babama ajan, MİT yakıştırması yaptı. Bunlar yalandır, hepsi propagandadır. Babam 1990'lı yıllarda korucu olmadan önce bu köyde muhtardı. PKK terör örgütü, bu köye geldi. Babam, onlara, 'Biz sizin fikirlerinizi paylaşmıyoruz. Yanlış yoldasınız. Biz, kabul etmiyoruz, bizlerden uzak durun' dedi. Babam, dindar namazında, niyazında dini bütün bir insandı."

Uğultay, babasının bölgeyi terör örgütünden kurtarmak ve şehit olmak istediğini, 25 yıl boyunca cesur bir şekilde mücadele ettiğini aktardı.

Terörü kınamak için yürüyüş yapıldı

Taziyenin ardından, geçici köy korucusu ve gönüllü köy korucularından oluşan bir grup, terörü kınamak için yürüyüş yaptı.

Geçici Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Federasyonu Başkanı Kandemir'in de katıldığı yürüyüş, Saray Mahallesi'nden Uğurtay'ın öldürüldüğü yere kadar yapıldı.

Korucular, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra Uğurtay'ın öldürüldüğü yere karanfil bırakarak, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Türk, Kürt kardeştir, ayırım yapan kalleştir, Kahrolsun PKK"  sloganları attı.

Kandemir, servis ile öğrencileri almaya gelen Uğurtay'ın katledilmesini kınadıklarını söyledi.

Geçmişte olduğu gibi terör örgütünün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koyduğunu dile getiren Kandemir, şunları kaydetti:

"PKK'nın bu kalleşçe saldırısını nefretle kınıyoruz. Geçmişte olduğu gibi yine dik duracağız. Büyük kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Korucularımız hiçbir zaman yıkılmayacak. Terör hiçbir zaman bu saldırılarıyla hiçbir yere varmaz" - Mardin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dargeçit'te Geçici Köy Korucusunun Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement