Dargeçit'te Kaçırılan 2 İşçi - Son Dakika
Güncel

Dargeçit'te Kaçırılan 2 İşçi

İnsan Hakları Derneği Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan 2 işçinin serbest bırakılmasını istedi.

26.08.2014 21:39  Güncelleme: 22:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şube Başkanı Erdal Kuzu, Dargeçit ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırılan iki işçinin serbest bırakılmasını istedi.

Kuzu, yapımı devam eden Ilısu barajı inşaatında çalışan Zübeyir Bulut ve Şükrü Çiçek'in ailelerinin de katılımıyla dernek binasında basın açıklaması düzenledi.

Dargeçit'te yapılan Ilısu barajının yapımına son verilmesini talep ettiklerini belirten Kuzu, "PKK tarafından alıkonulan iki kişinin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.

İHD üyesi Ahmet Arıkan ise dernek olarak 5 gün önce kaçırılan işçilerin özgürlük haklarının temel bir hak olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ailelerin daha fazla acı çekmelerine izin verilmeden PKK tarafından serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Devletin, alıkonulan bu işçilerin yaşam haklarını tehlikeye sokabilecek herhangi bir operasyon veya benzeri faaliyetlerden çekinmesi gerektiğini hatırlatma ihtiyacı duyuyoruz."

Kaçırılan Zübeyir Bulut'un eşi Fatma Bulut ise eşinin en kısa zamanda sağ salim olarak dönmesini ümit ettiklerini söyledi.

Kaçırılan 9 çocuk babası Şükrü Çiçek'in eşi Rabia Çiçek ise Kürtçe yaptığı konuşmada, eşinin serbest bırakılmasını talep ettiklerini kaydetti.

İHD GEnel ve detaylar

İHD Şube Başkanı Erdal Kuzu açıklaması

İHD Üyesi Ahmet Arıkan açıklaması

kaçırılan içşilerin açıklması

Dargeçit\'te Kaçırılan 2 İşçi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dargeçit'te Kaçırılan 2 İşçi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement