Dargeçit'te Yardımlar Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Dargeçit'te Yardımlar Devam Ediyor

Dargeçit\'te Yardımlar Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde Dargeçit ilçesinde mağdur olan ailelere alışveriş kartı dağıtıldı.

11.04.2016 10:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde Dargeçit ilçesinde mağdur olan ailelere alışveriş kartı dağıtıldı.

Dargeçit İlçe Müftülüğü sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde mağdur olan ailelere bin 600 alışveriş kartı dağıttı. Dargeçit İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Yılmaz, yaptığı açıklamada, Dargeçit'te sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde vatandaşların mağdur olduğunu ve yaşanan olaylardan dolayı bazı vatandaşların evini yurdunu, köyünü ilçesini terk etmek zorunda kalkıp ilçeye yerleştiğini belirtti. Müftü Yılmaz, Dargeçit'te sokağa çıkma yasağının sürdüğü günlerde mağdur olan ailelere, çevre il ve ilçelerden Dargeçit'e yerleşen mağdur olan bin aileye daha önce Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından başlatılan "Şimdi Yaraları Sarma Zamanı" kampanyası kapsamında gönderilen gıda kolileri ve battaniye yardımında bulunulduğunu söyledi.

ALIŞVERİŞ KARTLARI DAĞITILIYOR

Kampanyanın ikinci bölümünde de alışveriş kartı yardımı yapıldığını belirten Yılmaz, "Her bir kartta 25 lira değerinde olmak üzere bin 600 alışveriş kartı bazı ailelere dağıtık. Geri kalan kartları da görevli arkadaşlarımız vasıtasıyla önümüzdeki günlerde diğer mağdur ailelere dağıtılacaktır" diye konuştu.

HER GÜN SICAK EKMEK DAĞITILIYOR

Mağdur ailelere her gün sıcak ekmek dağıtımı için çalışmaların başladığını aktaran Yılmaz, "Her gün sıcak ekmek dağıtma projemize başladık. Sıcak ekmek dağıtım projemiz bir ay boyunca devam edecek. Şimdiye kadar 600 aileye her gün sıcak ekmek dağıtımını gerçekleştirdik" şeklinde konuştu.

Amaçlarının mağdur ailelerin bir nebze de olsa yaralarını sarmak olduğunu ifade eden Yılmaz, ilerleyen günlerde yeni projelerle yardımların devam edileceğini söyledi. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Dargeçit'te Yardımlar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement