Darıca Belediyesi'nde Logo Çalışması - Son Dakika
Güncel

Darıca Belediyesi'nde Logo Çalışması

Darıca Belediyesi yeni logosunun, yıldız ve hilallerden oluşan ve "Gönül Birliği Kapısı" olarak adlandırdıkları logo olarak belirlendiği bildirildi.

18.04.2016 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Belediyesi yeni logosunun, yıldız ve hilallerden oluşan ve "Gönül Birliği Kapısı" olarak adlandırdıkları logo olarak belirlendiği bildirildi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni logolarının hem Anadolu medeniyetinin dünyaya açılmasını, hem de dünyanın Anadolu'yla Darıca üzerinden tanışmasına işaret ettiğini söyledi.

Mevlana'nın "Gönül vermedikçe gönül bulamazsın" anlayışından hareketle logolarına "Gönül Birliği Kapısı" adını verdiklerini ifade eden Karabacak, şöyle konuştu:

"Logonun tepe noktasındaki yıldız, sırt sırta vermiş hilaller ve süslemelerin her birinin bir karşılığı var. Hilallerin içerisindeki süslemenin ana parçası olan ve Selçuklu Devleti'nin mimari sembolü olarak bilinen 8 köşeli yıldız, sayısal olarak merhamet, şefkat, sabır, doğruluk, sadakat, tevazu, cömertlik ve şükürden oluşan sekiz erdemi temsil ediyor. Hilallerin bir tanesi Selçuklu Devleti'ni diğeri ise üç kıtaya yayılan ve dünyanın önemli bir bölümüne hükmeden Osmanlı İmparatorluğu'nu temsil ediyor. Kapı süslemesinde en tepede kullanılan yıldız ise Türkiye Cumhuriyeti'ni ve bir arada yaşamayı temsil ediyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darıca Belediyesi'nde Logo Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement