Darıca Bilgi Evleri Hedefi Büyüttü - Son Dakika
Yerel

Darıca Bilgi Evleri Hedefi Büyüttü

Darıca Bilgi Evleri Hedefi Büyüttü

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katıldığı Gençlerle Buluşma programında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bilgi evleriyle ilgili yeni projelerini açıkladı.

30.04.2015 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katıldığı Gençlerle Buluşma programında Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak bilgi evleriyle ilgili yeni projelerini açıkladı.

Seçim çalışmaları kapsamında Darıca'da programlara katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Darıca Sancaktepe'de gençlerle bir araya geldi. 7 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kullanacak olan gençlerle Türkiye'nin dünü, bugünü ve yarını üzerine sohbet eden Bakan Işık, hükümet olarak hedeflerinin gençlere iyi bir gelecek bırakmak olduğunu ifade ederek bu yönde yapılan çalışmaları anlattı.

Bakan Işık, hükümet olarak özellikle ARGE çalışmalarına önem verdiklerinin altını çizerek, "Biz gençlerimizin bilgi ve birikimlerini faydalı işlerde kullanmalarını istiyoruz. Gençlerimizin önünü açacak projeleri destekliyoruz. Gerek hibe ve gerekse faizsiz kredilerle kendiişlerini kurmaları için gençlerimizi teşvik ediyoruz" dedi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise gençlere yönelik çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktardı. Başkan Karabacak, "İlçemizde şu anda Bilgi evlerinde 42 öğretmen, 60 personel ve 13 bin kayıtlı öğrencimiz hizmet alıyor. Bilgilerimizde önümüzdeki yıl yeni bir uygulama başlatarak, lisede okuyan gençlerimize de hizmet vermeye başlayacağız. Özellikle dershanelerin kapanmasıyla birlikte oluşacak boşluğu doldurma adına üniversiteye hazırlanan gençlerimize ders ve etüt desteği sağlayacağız. Bu konudaki hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Yeni eğitim öğretim yılı başından itibaren bu projemizi de hayata geçirerek bilgi evlerimizin kapasitesini ve hizmet ağını genişleteceğiz" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca Bilgi Evleri Hedefi Büyüttü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement