Darıca'da 35 Gün Süren Şölen Tamamlandı - Son Dakika
Güncel

Darıca'da 35 Gün Süren Şölen Tamamlandı

Darıca\'da 35 Gün Süren Şölen Tamamlandı

Kocaeli’nin Darıca ilçesinde 35 gündür devam eden Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Şöleni, Darıca Belediyesi’nin düzenlediği final gecesiyle son buldu.

06.09.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde 35 gündür devam eden Şehirler ve Kültürler Kaynaşması Şöleni, Darıca Belediyesi'nin düzenlediği final gecesiyle son buldu.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde, Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, Darıca Sahili'nde düzenlenen final gecesiyle son buldu. Bir aydır devam eden ve 35 il derneğinin kendi kültürlerini yansıtan bir gece düzenlediği Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, Faslı Nazelin Fasıl Grubu ile ünlü sanatçı Gökhan Tepe'nin verdiği konserle son buldu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, final gecesinden önce Darıca sahilinde geceye katılan protokol üyelerini yemekte ağırladı. Daha sonra final gecesine katılan protokol üyelerinin arasında Darıca Kaymakamı Ahmet Karaaslan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca Emniyet Müdürü Hasan Polat, Gebze Emniyet Müdürü Güner Yılmaz, Çayırova Emniyet Müdürü Osman Gül, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, dernek başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Geceye katılan protokol üyelerine ve organizasyonda sahne alan dernek başkanlarına, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak tarafından Gönül Birliği Kapısı'nın maketi hediye edildi.

Program hakkında şölen sırasında bir açıklama yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, "Hafta içi de dahil olmak üzere, akşamları özellikler bu yaz sıcaklarında, insanlarımız evlerinde oturmaktansa, denizin kenarında, gayet güzel, yeşilliğin bol olduğu güzel bir mekanda 35 gün süren, 'Şehirler Buluşuyor, Kültürler Kaynaşıyor' organizasyonumuzun 8. yılındaydık bu sene. 7 il derneğimizle başlamıştık bu organizasyona. Tabi çok küçük bir organizasyonumuzdu. Sonrasında elimizde büyüterek, 8. yılımızı da çok şükür tamamladık. Sevindirici tarafı ise şu; insanlarımızın buraya sahip çıkması bizi fevkalade mutlu ediyor. Bu sene 1 milyon insanımızın 35 gün boyunca Darıca sahilimize gelmiş olduğunu gördük. Ülkemizin değişik ilçelerinden, köylerinden Darıca'ya gelen insanlarımızın kültürünü, örfünü, ananesini, dilini, lehçesini, kıyafetini yani Türkiye mozaiğini burada buluşturduk" dedi.

Seneye yapılacak organizasyonun 40 gün 40 gece olarak planladıklarını dile getiren Karabacak, "Burada öncelikle bütün il derneklerimize stantlar veriyoruz belediye olarak. Onlara program yapacakları sahnemizi, anfi tiyatromuzu hazırlıyoruz. Sesi ışığı vesairesi her konuda çalışmalarımız oluyor. Sonra bu stantlarda dediğimiz gibi yemeklerimizi, kıyafetlerimizi yöresel anlamda sunma imkanlarımız oluyor. Her akşam bir il derneğimiz sahne alıyor. O sahnede, ben de zaman zaman yöresel kıyafetler giyiyorum, milletimizin içerisinde oluyoruz. Böyle bir kaynaşma havası içerisinde bu programları icra ediyoruz. Seneye amfitiyatromuzu büyüteceğiz. İnşallah bir şölen ateşini önümüzdeki yıl yakmayı planlıyoruz. 40 gün boyunca yanacak olan bir şölen ateşi olacak" diye konuştu.

Faslı Nazenin Grubu, final gecesine katılanlara müzik ziyafeti sundu. Dört kadın sanatçıdan oluşan grup, sanat müziği ve tasavvuf müziği eserlerini seslendirirken, protokol üyeleri de grubun şarkılarına zaman zaman eşlik etti. Grubun ardından sahneye çıkan Gökhan Tepe, iki buçuk saat boyunca seslendirdiği şarkılarla hem eğlendirdi hem duygulandırdı. Tepe'nin söylediği hareketli şarkılarla yerlerinde duramayan Darıcalılar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlencenin tadını çıkardı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Darıca'da 35 Gün Süren Şölen Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement