Darıca da Amasyalılar Sahne Aldı - Son Dakika
Yerel

Darıca da Amasyalılar Sahne Aldı

Darıca da Amasyalılar Sahne Aldı

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinde iki hafta geride kalırken, sahne alan Amasyalılar gecesinde binlerce insan gönüllerince eğlendi.

16.08.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Belediyesi tarafından bu yıl sekizincisi düzenlenen Şehirler ve Kültürler Kaynaşması etkinliklerinde iki hafta geride kalırken, sahne alan Amasyalılar gecesinde binlerce insan gönüllerince eğlendi.

Program öncesi protokole yemek ikramında bulunan dernek yönetimi, keşkek, gözleme, Amasya yöresine has bakraç ayran ve Amasya'da üretilen cevizli Amasya çöreği ile ziyafet verdi. Amasyalılar gecesinde açılış konuşmasını yapan Darıca Amasyalılar Dernek Başkanı Cengiz Yıldız, "Düzenlemiş olduğumuz Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında güzel ilimiz Amasyalılar Gecesinde sizlerle birlikte olmanın büyük mutluluğunu yaşıyorum. Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak'ın bizlere sunduğu bu güzel atmosferde düzenlediğimiz gecemize iştirak eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor, herkese iyi eğlenceler diliyorum" diyerek misafirleri selamladı.

Geceye Amasya ilinin yöresel kıyafetleriyle katılan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise sekiz yıldır devam eden Şehirler ve Kültürler Kaynaşması'nda bütün bölge halkına ülkemizin kültürel zenginliklerini sunduklarını ve ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her yöresinden esintiler sunulan bu güzel etkinliğin ülkemiz insanının birlik ve beraberlik içinde nasıl yaşanacağını herkese gösterdiğini ifade etti. Karabacak, "Doğusunda Ferhat Dağı,Batısında Kırklar Dağı ve iki dağın arasındaki Yeşil Irmağı ile,Kral mezarları, Çağlayan köprüsü,Hazeranlar Konağı,en zorlu savaşlarda bile teslim edilmeyen kalesiyle,misket elmasıyla, Ferhat ile Şirini, şehzadeleriyle, doğanın bütün güzelliklerini insanoğluna sunduğu bir yeryüzü cenneti olan güzel ilimiz Amasya'nın gecesine hepiniz hoş geldiniz.Hepinize iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından dernek yönetimi tarafından geceye katılanlara hediye takdimi yapılırken, gitarist Onur Macit, bağlama sanatçısı Mevlütcan Kaplan ve Türk Halk Müziği sanatçısı Elif Dikmen geceye katılanlara müzik ziyafeti sundular. Mega Show isimli komedi gösterisiyle de eğlenceli saatler yaşayan vatandaşlar gecenin ilerleyen saatlerine kadar eğlendiler. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca da Amasyalılar Sahne Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement