Darıca'da Eğitim Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Darıca'da Eğitim Toplantısı

Darıca\'da Eğitim Toplantısı

Darıca Kaymakamlığı ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "Eğitimde Yükselen Değer Darıca" toplantısı düzenlendi.

18.10.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darıca Kaymakamlığı ve Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce "Eğitimde Yükselen Değer Darıca" toplantısı düzenlendi.

Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Okulunda gerçekleştirilen toplantıya Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Aydoğan, şube müdürleri, okul müdürleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Kaymakam Karaman, başlattıkları eğitim seferberliğinin meyvelerini almaya başladıklarını söyledi.

Hükumetin 2019 yılında eğitimde tam güne geçilmesi hedefi kapsamında kolları şimdiden sıvadıklarını vurgulayan Karaman, yürütülecek çalışmalarla 2017 yılı sonunda tüm okullarda 35 kişinin altındaki sınıflarla tam gün eğitime başlayacaklarını kaydetti.

Karaman, hedeflerinin Türkiye genelinde ilk 500'e giren öğrenciler çıkarmak olduğunu vurgulayarak, bu konuda herkese büyük görev düştüğünü dile getirdi.

Toplantıda, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında kamudaki görevden almalarla ilgili de bilgi veren Karaman, "İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Emniyet Müdürlüğü, Farabi Devlet Hastanesi, Toplum Sağlığı Merkezi Başkanlığı, İlçe Sağlık Müdürlüğü, İlçe Müftülüğü, Belediye Başkanlığı, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlariyla 176 kişinin görevden uzaklaştırıldığını, 107 kişinin ihraç edildiğini, 1 kişinin göreve iade edildiğini, 69 kişinin de soruşturmasının devam ettiğini belirtti.

"TEOG'da 7. sıraya yükseldik"

Oğuz, öncelikli hedeflerinin okulları kültür merkezleri haline getirmek, öğrenci ve öğretmenlerin mutlu, velilerin güven duyduğu ortamlar yaratmak olduğunu söyledi.

İlçe genelindeki 88 eğitim kurumunda bin 910 yönetici ve öğretmenle 40 bin 34 öğrencinin bulunduğunu anlatan Oğuz, şunları kaydetti:

"Milli eğitim camiası olarak tüm bunların sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Bu sorumlulukla başarı çıtamız her yıl giderek artıyor. Artık ilçe olarak Türkiye ortalamasının üstündeyiz. 2014 yılında TEOG sınavlarında Türkiye ortalamasının yüzde 4,73 üzerindeyken 2016'da yüzde 7,15'le 41. sıradan 7. sıraya yükseldik. Hedefimiz ilk 5'te yer almak. YGS'de de aynı sıralamayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Darıca'da Eğitim Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement