Darıca'da Eğitimin Yükselen Değeri Darıca Programı Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Darıca'da Eğitimin Yükselen Değeri Darıca Programı Düzenlendi

Darıca\'da Eğitimin Yükselen Değeri Darıca Programı Düzenlendi

40 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kocaeli’nin Darıca ilçesinde “Eğitimde yükselen değer Darıca” isimli program düzenlendi.

18.10.2016 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

40 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kocaeli'nin Darıca ilçesinde "Eğitimde yükselen değer Darıca" isimli program düzenlendi.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bugün düzenlenen toplantı ile Darıca'nın eğitim fotoğrafı çekildi. Darıca'da bulunan ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında milli eğitime devredilen Fatih Kolejinde yeni ismiyle Şehit Hasan Kaya Kız İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen toplantıya, Darıca ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, Darıca Kaymakam Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, STK temsilcileri katıldı.

"Hedefimiz okulları kültür merkezi haline getirmek"

Toplantıda konuşan Darıca İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Oğuz, "Öncelikli hedefimiz okullarımızı birer kültür merkezleri haline getirmektir. Velilerin sahiplendiği güven ortamı içinde olmaktır. Her zaman her yerde herkes için eğitim anlayışıyla toplumun bütün kesimlerine ulaşmaya çalışıyoruz. Daha çok okuyup, kendimizi yenilemek ve geliştirme çabası bizim misyonumuzdur "dedi.

"Önümüzdeki yıl tekli eğitime geçebilmek için çabalıyoruz"

Darıca'da 40 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ve 2 bine yakın öğretmenin görev yaptığını belirten Oğuz, "40 bin öğrenci ve 2 bin öğretmeninin sorumluluğunu üzerimizde taşıyoruz. Darıca olarak tüm ilçeler arasında puanımız her yıl artarak devam etmektedir. Derslik başına öğrenci sayımızı artan nüfusa rağmen Türkiye ortalamasından daha iyi. Önümüzde ki yıl tekli eğitime geçebilmek için tüm çabalarımızı sarf ediyoruz " şeklinde konuştu.

"Kocaeli, Türkiye genelinde ilk 7'ye girmeyi başardı"

Darıca'nın 2 yıl içinde büyük sıçrama yaptığını belirten Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, "Darıca'nın bir başarısı var. Bu iltifata tabi bir marifettir. 2014'de Kocaeli 41.sıradaydı. Vali bey ile göreve başladığımızda kendimize bunu dert edindik, Türkiye genelinde ilk 7 ye girmeyi başardı Kocaeli. 2019 da Türkiye genelinde tam gün eğitime geçiş hedefleniyor, biz Darıca olarak önümüzdeki yıl tam gün eğitime geçme hazırlığı içindeyiz. Darıca'da bütün kesimler bir aile olarak Darıca için bu tür çalışmaları yapmak için kendimizi adadık" ifadelerini kullandı.

"Türkiye genelinde ilk 3'e giremezsek başarı kabul etmiyorum"

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise, "Biz eğitim kurumlarımızı, eğitimimizi iyi bir noktaya taşırsak, ülkesini ve milletini seven bir nesil yetiştirirsek FETÖ, PKK'ya sempati duyan gençlerin önüne geçmiş oluruz. Okullarımızın fiziki alanlarının iyileştirilmesi kapsamında eğitim seviyemizin iyi bir noktaya gelmesiyle birlikte kalite ortaya çıkıyor. Türkiye genelinde 43.sıralardan ilk 10'lara girebiliyoruz. Ama biz ilk üçe giremezsek başarı kabul etmiyorum. Taşın altına elimizi değil, bütün bedenimizi koyduk" dedi.

"Başkanlık sistemi hakkında Darıca'nın görüşlerini Ankara'ya aktarmalıyız"

Başkanlık sistemine Darıca'nın da katkı sunması gerektiğini belirten Karabacak, "Bugün yeni bir konu tartışılıyor, sistem değişikliğine gidip yeni bir yol çizmesi tartışılıyor. Yeni bir başkanlık sistemi tartışılmaya başlandı. Bu hususta bizlerde Darıca'dan görüş ve düşüncelerimizi Ankara'ya aktarmalıyız" şeklinde konuştu. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Darıca'da Eğitimin Yükselen Değeri Darıca Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement