Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konukları Hale ve Jale'ye Klimalı Özel Oda - Son Dakika
Güncel

Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konukları Hale ve Jale'ye Klimalı Özel Oda

Darıca Hayvanat Bahçesi\'nin Yeni Konukları Hale ve Jale\'ye Klimalı Özel Oda

Türkiye'de Avrupa Birliği Hayvanat Bahçeleri Birliği'ne üye tek park olan ve 3 binin üzerinde hayvan ile 500 çeşit bitki türünün bulunduğu Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nde çeşitlilik her gün biraz da artıyor.

10.09.2014 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Avrupa Birliği Hayvanat Bahçeleri Birliği'ne üye tek park olan ve 3 binin üzerinde hayvan ile 500 çeşit bitki türünün bulunduğu Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nde çeşitlilik her gün biraz da artıyor. Parka en son gelen yeni konukları Hale ve Jale adı verilen Kızıl Pandalar ile Güney Amerika'da yaşayan sarı Anakonda yılanlar oldu. Kızıl pandalar, Danimarka'dan getirildiği ve sıcağı sevmedikleri için sıcak yaz günlearini klimalı odada geçirdi. Her gün yüzlerce kişinin ziyaret ettiği, hafta sonları ise tam anlamıyla ziyaretçi akınına uğrayan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, şu anda Türkiye'nin hayvan ve bitki çeşitliliği açısından en zengin park. Veteriner Hekim Cenk Korugan bahçedeki çeşitliliğin sürekli arttığına belirtirken yeni konuklarla ilgili bilgi de vardi. Cenk Korugan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Park'nın yeni konukları olan kızıl pandaların uzun süre çabalardan sonra Danimarka'daki bir hayvanat bahçesinden getirildiğini belirterek şöyle devam etti

HALE VE JALEYE KLİMALI ODA

Şu anda ikisi de dişi ve adlarını Hale ve Jale koyduk. Normalde Himalaya ve Nepal tarafında yaşıyorlar. Yemekte en çok Bambuya bayılıyorlar. Onun dışında meyvayı da çok seviyorlar. Onları özel panda keklerle besliyoruz. Bu tür hayvanlar Hayvanat bahçelerinde 18-20 yıla kadar çok daha uzun süreli yaşıyorlar. Doğada ise en çok 12 ile 14 sene yaşıyorlar. Umarız Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) bunlardan bize erkeğini de gönderir. İleride güzel bebeklerimiz olur. Kızıl pandalar sadece Türkiye'de Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi'nde var. Yaz dönemi Hale ile Jale için çok zor geçti. Çünkü normalde 26-27 derecenin üzerindeki havalarda dışarıda olmamaları gerekiyor. Danimarka gibi soğuk bir yerden geldiler. O yüzden de yazı klimalı ortamda geçirdiler. Birkaç haftaya kadar havaların biraz daha soğumasıyla birlikte inşallah dış bölümde kendileri için hazırlanan yerde geçirecekler "

Cenk Korugan Kızıl Pandaların yanı sıra, sarı Anakondaların ise İngiltere'deki bir hayvanat bahçesinden getirildiğini, bunların ikisinin erkek ikisinin dişi olduğunu söyledi. Bunların Güney Amerika kökenli olduğunu ve insanların çok korktuğunu belirten Korugan, Yeşil olan türleri 7-8 metreye kadar ulaşabiliyorlar. Ama bizim parkımızdakiler sadece 4-5 metreye kadar ulaşabiliyorlar. Bu Sarı Anakondalar kuş ve küçük hayvanlarla besleniyorlar. Avlarını boğarak öldürüyorlar. İnsanlara çok ender saldırıyorlar. Ama yine de kaçınmak gerekiyor. dedi. Bu arada bu yıl Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkını 600 bin kişinin ziyaret ettiği belirtildi. Burada 2015'in Nisan veya Mayıs aylarında ilk gergedanın da geleceği bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Darıca Hayvanat Bahçesi'nin Yeni Konukları Hale ve Jale'ye Klimalı Özel Oda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement