Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 2: Boss Dövüşleri 1 - Son Dakika
Teknoloji

Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 2: Boss Dövüşleri 1

Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 2: Boss Dövüşleri 1

Bildiğiniz gibi Dark Souls 3 kısa bir süre önce PC, PS4 ve Xbox One platformları için piyasadaki yerini aldı.

01.05.2016 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

DS3

Bildiğiniz gibi Dark Souls 3 kısa bir süre önce PC, PS4 ve Xbox One platformları için piyasadaki yerini aldı. Serinin her oyununda olduğu gibi elbette Dark Souls 3 de her RPG oyuncusuna hitap edebilecek türden bir yapım değildi. Daha doğrusu her RPG oyuncusu Dark Souls 3'e hitap edemiyordu…

Bu durum elbette ki yapımın mekaniklerinden, oynanışından, sunduğu hikayeden kaynaklanıyor olsa da başlıca en büyük neden, oyunun zorluğunun pek çok yeni oyuncu için ağır gelmesi. Gerçi oyunu co op olarak oldukça rahat bir şekilde ve öğrenerek oynama ihtimaliniz her zaman için var fakat co op olarak bile oynuyor olsanız boss dövüşlerinde durum biraz ilginç bir hal alabiliyor. Yapımda bulunan ilk boss dövüşünü bile oyuncuların çok uzun bir süre zorlanacağı türden hazırlanmış ve bu dövüşü tek başınıza tamamlamak zorundasınız.

İşte tüm bunları düşündüğümüz zaman sizlere Dark Souls 3 rehberinin ikinci bölümünü hazırlamaya karar verdik. Bu rehberde oyunun genel taktik ve mekaniklerinden ziyade, boss dövüşlerinin detaylarına ineceğiz. Elbette yapımda bulunan dövüşlerin hepsini tek bir rehbere sığdırmak zor olacağı için bunu üç ya da dört parçada tamamlayacağız. Dilerseniz daha fazla sözü uzatmadan oyuncuları zorlu durumlara sokan bu dövüşleri incelemeye başlayalım.

ludex_gundyr

Iudex Gundyr

Hatırlarsanız bu boss hakkında bir önceki rehberde de kısa bir açıklamada bulunmuştum. Aynı zamanda işte bu arkadaşımız yapımın ilk boss dövüşü olarak karşımıza çıkıyor ve az evvel de dediğim gibi bu dövüşte tek başınızasınız. Bir defa daha belirtmekte fayda var diye düşünüyorum, eğer oyun hakkında herhangi bir fikriniz yoksa mutlaka ama mutlaka Knight sınıfını tercih edin. Gerek sahip olduğu kalkan ve gerekse diğer sınıflara göre başlangıçtaki ekipmanları yönünden daha rahat bir dövüşle karşı karşıya kalırsınız.

İşte burada uygulamanız gereken ilk ve en önemli Dark Souls kuralı devreye giriyor… takla atmak. Takla atmak gerek normal düşmanlara karşı, gerekse boss dövüşlerinde sürekli olarak ve zamanlı bir şekilde kullanmanız gereken bir aksiyon hareketidir. Zaten bu ilk boss dövüşünde gerek alacağınız hasarın çok yüksek olmaması ve gerekse boss'un zaten oldukça hantal olması bunu zamanında uygulayabilmeyi öğrenmeniz için ideal olacaktır. İşte bu kısıma da hemen kapılıp aldanmamak lazım, Gundyr'in canı her ne kadar hızlı bir şekilde azalıyor olsa da %50 civarına geldiğinde sevgili arkadaşımız bir dönüşüm geçiriyor ve çok daha tehlikeli bir hale geliyor. Buradan sonra artık atacağınız taklalara daha çok dikkat etmeniz gerekiyor, çünkü bir önceki formuna göre Gundyr artık çok daha fazla hasar ile size karşılık veriyor olacak. Bu formdayken bir diğer dikkat edebileceğiniz unsur ise, olabildiğince boss'un yakınlarında kalmaya çalışın ve etrafında dönün. Bu şekilde zaten yine hantallığın koruyan boss, size çok fazla saldırma imkanı bulamayacak ve onu kolayca yenebileceksiniz.

Bir konuyu tekrardan hatırlatmak istiyorum ki bu takla atma, savunma yapma gibi kontrolleri Gundyr'e karşı olabildiğince geliştirmeniz, daha sonraki karşılaşacağınız boss dövüşleri için sizin yararınıza olacaktır.

vordt-of-the-boreal-valley-looks-pretty-mean

Boreal Valley Vordt

Evet, işte bu yerinde duramayan çirkin arkadaşımız ise yapımda karşılacağımız ikinci boss dövüşünü bizlere sunacak olan yaratığımız.

Bu dövüşte dikkat etmeniz gereken ilk kural, Vordt'un sizi dondurabileceği olacaktır. Zaten saldırılarını aldıkça aşağıda "Frostbite" olarak da geçen bir barın dolduğunu göreceksiniz ve bu durum da sizi daha yavaş bir hale sokacak. Bu nedenle oldukça dikkatli ve hasar almadan bu dövüşü sürdürmeniz önemli.

Yakın dövüş karakterler için önerilebilecek en mantıklı şey, elbette ki bu boss'a olbildiğince yaklaşmak ve balyozuyla yapacağı saldırıları elinizde geldiğince takla atarak ya da savunma yaparak engellemek olacaktır. Aksi taktirde bu kombolar oldukça can yakıcı olabiliyor… Yine diğer bir uygulayabileceğiniz yöntem ise sürekli olarak Vordt'un arkasından saldırmak olacaktır. Zaten yine aynı ilk boss dövüşünde olduğu gibi oldukça hantal olan Vordt size pek karşılık veremeyecektir. İkinci aşamada ise pek heyecanlanacak bir şeyiniz yok, sadece boss'un yapacağı çılgın koşulara karşı dikkatli olmanız yeterli olacaktır.

Ayrıca unutmadan söylemek lazım, eğer bir büyücü karaktere sahipseniz kullanacağınız karanlık büyüler Vordt'a ekstra hasar vermenizi sağlayacaktır.

???—????? 2016-03-11 10.23.00

Curse-Rotted Greatwood

Aslına bakarsak bu boss tamamen opsiyonel bir yere sahip. Dilerseniz bu arkadaşımıza hiç bulaşmadan da karşısındaki kapıdan yolunuza devam edebilirsiniz fakat elbette ki bir Dark Souls oyuncusu böyle bir şey yapmaz! Hem daha fazla ruh elde etmek, hem de yeni ekipmanlara kavuşmak adına bu savaşı verme kararı alırsanız da çok fazla paniklemenize gerek yok.

Burada önemli olan nokta, boss'un üzerinde bulunan yumurtaları hedef almanız olacaktır. Zaten aksi taktirde boss'a hasar verme gibi bir şansınız da bulunmuyor. Diğer bir dikkat etmeniz gereken nokta ise ilk aşamadayken gelecek olan düşmanları da ortadan kaldırmanız ya da boss'a kaldırtmanız olacaktır.

İkinci aşamadaysa boss ile birlikte yerine dibine doğru bir iniş yaşayacaksınız ve daha dar bir alanda savaşınızı sürdürmek zorunda kalacaksınız. Yine aynı ilk aşamada olduğu gibi burada da pek bir sorun yaşamayacaksınız. İlk aşamaya göre burada dikkat etmeniz gereken tek nokta, boss'un eli olacaktır. Elini kafanıza indirmesi can yakabileceği gibi sizi yakalaması büyük ihtimalle ölümünüzle sonuçlanacaktır. Bu nedenle sürekli boss'un etrafında hareketli kalmaya özen göstermelisiniz.

Dark_Souls_3_Crystal_Sage-1024x576

Crystal Sage

Yine oldukça rahat bir boss dövüşü ile karşı karşıya kalmış durumdasınız. Bu dövüş sırasında tek dikkatli olmanız gereken konu, menzilli saldırılar olacaktır. Bu saldırılar gelmeye başladığı zaman sabırlı olmanız oldukça önemli, çünkü bu saldırılardan alacağını hasar oldukça sağma olacak ve kısa sürede ölmenize neden olacaktır.

İkini aşamaya geçtiğiniz zaman ise beş tane boss'la birlikte uğraşmanız gerekiyor, işte bu noktada biraz problem yaşayabilirsiniz çünkü bu boss'ların her biri aynı ilk aşamada olan menzilli saldırıları yapmaya başlıyorlar. Bu sırada yapabileceğiniz en mantıklı hareket, etrafta bulunan kolonları dikkatli bir şekilde kullanmanız olacaktır. Aynı zamanda ilüzyonların can değerlerinin oldukça düşük olması da yine rahat bir şekilde onları ortadan kaldırmanızı ve daha sonrasında boss'a odaklanmanızı sağlayacaktır.

deacons-of-the-deep-1460050787268_large

Deacons of the Deep

Bu savaş ilk başta gözünüzü biraz korkutabilir ama hemen panik yapmayın. Doğru şekilde hareket etmeniz durumunda yine oldukça basit bir dövüş ile karşı karşıya olacaksınız.

Burada bulunan önemli nokta ise gelen düşmanlar her ne kadar kolay öldürülebiliyor olsalar da önemli olan doğru düşmanı hedef almak. Kalabalığın içerisinden her zaman için kırmızı bir şekilde buhar yayan düşmanı hedef almanız gerekmekte. Aksi taktirde diğer düşmanları isterseniz saatlerce öldürün herhangi bir şekilde boss'un canı azalmayacak ve bu öldürdüğünüz düşmanlar da yeniden hayata dönecektir.

Archdeacon Royce'un olaya dahil olmasıyla birlikte ise sakın onu yalnız bir şekilde bırakmak adına diğer düşmanları peşinizde koşturarak ondan uzaklaştırmayı denemeyin. Bunu yapmanız halinde düşmanlar bir ilahi söylemeye başlayacak ve hava bir anda kararacak… ardından ise ölümle lanetleneceksiniz. Son olarak mavi giysili olan papazlara da dikkat edin, çünkü onlar diğer düşmanlara göre daha hızlı hareket etmekle kalmıyor, aynı zamanda daha fazla da hasar veriyor.

Evet, şimdilik Dark Souls 3 boss'ları hakkında söyleyeceklerim bu kadar. Bir sonraki rehberde yeni boss'lar ile karşınızda oluncaya kadar, hepinize bol oyunlu günler dilerim.

Habere ulaşmak için- turkishplayer.com

Kaynak: Turkishplayer.com

Son Dakika Teknoloji Dark Souls 3 Rehberi – Bölüm 2: Boss Dövüşleri 1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement