Darpa'nın İşlemcileri Yeni Rekorun Sahibi! - Son Dakika
Teknoloji

Darpa'nın İşlemcileri Yeni Rekorun Sahibi!

Darpa\'nın İşlemcileri Yeni Rekorun Sahibi!

Mikroçip ve işlemci pazarına hızlı adım atan DARPA, rekor seviyelere ulaştırdığı işlemcisi ile görenleri şaşkına çeviriyor!

29.10.2014 19:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mikroçip ve işlemci pazarına hızlı adım atan DARPA, rekor seviyelere ulaştırdığı işlemcisi ile görenleri şaşkına çeviriyor! Saniyede 1 trilyon döngü!

Akıllı cihazlar ve bilişim dünyasının önde gelen markalarından Intel'e rakip olarak doğan DARPA, yeni bir işlemci modeliyle daha karşımızda. Boffins teknolojisi sayesinde güç paketlerini, katı-hal entegre ile tek bir işlemci üzerinde toplamayı başaran üretici, bilişim pazarının yeni rekortmeni olarak anılıyor. 3.9 GHz hızında çalışan bir işlemcinin kod okuma döngüsü, hesaplara göre 250 civarında seyrediyor.

Teraherts Monolitik Entegre yani TMI unvanlı işlemci, Mac ve PC kullanımına yeni bir boyut kazandırabilir. 2012 yılında yapılan testlere göre DARPA, bir önceki işlemcisi ile 150 Milyar kod döngüsüyle adını duyurmuştu. İşin teknik kısmını bir yere bırakacak olursak, bir işlemcinin hızlı olduğunun tek kanıtı 3.9 GHz, 5 GHz veya 10 GHz çalışma frekansı değildir.

TMI'nin sunduğu performansa değinecek olursak, 3-4 GHz'lere alışkın olurken DARPA, 6 dB(desibel) çıkış sinyaline sahip ve 1 THz(Teraherts) hızında çalışan işlemcisini duyurdu. Intel'in Haswell işlemci mimarisinin ardından ısınma sorununun tam anlamıyla sona ermiş olması TMI'da da etkili oluyor. Yani ısınmadan saniyede 150-250 Milyar yerine 1 Trilyon kod döngüsü bizleri bekliyor.

Test aşamasının sona ermesi ve piyasaya sürülme tarihi olarak 2017'in ilkbahar ayları gösteriliyor. Unutmadan, OnBoard yani tümleşik ekran kartlarının da TMI ile 2048-Bit olarak kullanılabileceği de vurgulanıyor.

The post DARPA'nın İşlemcileri Yeni Rekorun Sahibi! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Darpa'nın İşlemcileri Yeni Rekorun Sahibi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement