Darphane'nin, Grevden Önce Bir Firmaya Altın Verdiği İddiası - Son Dakika
Politika

Darphane'nin, Grevden Önce Bir Firmaya Altın Verdiği İddiası

Başbakan Yardımcısı Babacan: "Grevin başlama tarihi olan 8 Temmuz 2013'den 16 Temmuz 2013'e kadar piyasaya Cumhuriyet altını verilmedi"

06.06.2014 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü (Darphane) tarafından, grevin başlama tarihi olan 8 Temmuz 2013'den 16 Temmuz 2013'e kadar piyasaya Cumhuriyet altını verilmediğini bildirdi.

Babacan, CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in, "Darphane'nin, bir firmaya grevden önce altın verdiği" iddialarıyla ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı.

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından grevin başlama tarihi olan 8 Temmuz 2013'den 16 Temmuz 2013'e kadar piyasaya Cumhuriyet altını verilmediğini bildiren Babacan, Darphane'nin, sipariş üzerine Cumhuriyet altını üretimi yaptığını belirtti.

Babacan, "Darphane, Salı günleri Cumhuriyet altını talep eden gerçek ya da tüzel kişilerden altını külçe olarak emanet makbuzu karşılığı ile alır, bu külçe altınların tamamını Cumhuriyet altını haline getirdikten sonra teslimat gününü belirler ve eş zamanlı olarak, aynı gün içinde, talep sahiplerine teslim eder" dedi. Babacan, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla, 16 Temmuz 2013 tarihinde teslim edilen Cumhuriyet altınlarının, 18 Haziran 2013 tarihinde emanet makbuzu karşılığı teslim alınan külçe altınlar karşılığı üretilen Cumhuriyet altınları olup, emanet makbuzu karşılığı külçe altın teslim eden gerçek ya da tüzel kişilere teslim ettikleri külçe altın oranı ile eksiksiz teslim edilmiştir.

18 Haziran 2013 tarihinde Darphane'ye emanet makbuzu karşılığı teslim edilen altın miktarı 4 bin 43 kilogram olup firma sayısı ise 126'dır. Bu miktarın içinde önergeye konu edilen firmanın teslimat miktarı ise 111 kilogramdır." - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Darphane'nin, Grevden Önce Bir Firmaya Altın Verdiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi
    23:43 Muharrem İnce Gönen'de Esnaf Ziyaretleri Gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yerel seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. İnce, Gönenlilere hitap ederek diğer partilerin seçim propagandalarında projelerinden bahsetmediğini iddia etti ve Memleket Partisinin Türkiye için üçüncü bir yol olduğunu vurguladı.

  • Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır
    23:42 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerine hazır

    Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, seçim tedbirleri ve güvenlik çalışmaları ile ilgili toplantı düzenledi. Toplantıda, oy kullanılacak okullarda görev yapacak personel ve güvenlik uygulamaları hakkında bilgi sunumları yapıldı. Ağrı İl Emniyet Müdürü Yılmaz İpar, seçimlerin huzur ve güven içinde geçmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerini belirtti.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu
    23:36 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Mehmet Selim Kiraz anısına iftar programında konuştu

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz anısına düzenlenen iftar programında hakim ve savcılarla bir araya gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, şehit savcının emanetine sahip çıkma noktasında mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti. Tunç, adaletin tecellisi için yapılan fiziksel ve yargı reformlarına değinerek, hukuk fakültelerinde yapılan değişikliklerin savunmayı güçlendireceğine inandıklarını ifade etti.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.

  • Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır
    23:27 Yeniden Refah Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Yücel Mollaismailoğlu: Cumhur İttifakı'nın Desteklendiği Açıklanmalıdır

    Yücel Mollaismailoğlu, Milli Görüş'ün geleceği için Cumhur İttifakı'nda yer almanın önemine vurgu yaparak, destek çağrısı yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin milli savunma sanayisi alanında kaydettiği gelişmeleri ve partilerinin tutarlılığını vurguladı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.


Advertisement