Darüşşafaka, 142'inci dönem öğrencilerini uğurladı - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka, 142'inci dönem öğrencilerini uğurladı

Darüşşafaka, 142\'inci dönem öğrencilerini uğurladı

Darüşşafaka Lisesi 142'inci dönem öğrencileri, Darüşşafaka TİM Gösteri Merkezi'nde düzenlenen törenle diplomalarını aldı.

28.06.2016 13:39  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Darüşşafaka'nın yeşil-siyah kapısından içeri 10 yıl önce giren 96 öğrencinin üniversiteye uğurlandığı törende, genç mezunlara son derslerini MediaCat ve Digital Age dergileri Genel Yayın Yönetmeni Pelin Özkan verdi.

Darüşşafaka Cemiyeti ve Darüşşafaka Eğitim Kurumları Yöneticileri, 1966 yılı mezunları, öğrenciler, öğretmenler, Darüşşafakalılar, veliler ve bağışçılar da katıldı. Tören, çağdaş, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları ile Darüşşafaka'nın kurucularının değerli anısı önünde saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'yla başladı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Tekin; "Bu yıl Darüşşafaka Lisesi'nden 96 pırıl pırıl öğrencimiz mezun oluyor. Sizler, 10 yıl önce sınavımızı kazanıp Türkiye'nin dört bir köşesinden Darüşşafaka'ya geldiniz. Size kucak açtık. En iyi eğitim olanaklarıyla sizi en iyi şekilde yetiştirmek için var gücümüzle çalıştık. Darüşşafaka'daki eğitim yolculuğunuza katkısı olan tüm eğitim kadromuza sonsuz teşekkür ediyorum. Siz de bu ilginin ve imkânların değerini bildiniz, çalıştınız, çabaladınız ve Darüşşafaka Lisesi'nden mezun oldunuz! Toplumun her kesiminin güvenini ve saygısını kazanmış, her dönem çağının en ileri eğitimini öğrencilerine sunan, eğitim alanında bir başarı sembolü olan Darüşşafaka Lisesi'nin mezunu olarak hayata atılıyorsunuz. Ne mutlu size, bizlere ve bunu mümkün kılan değerli bağışçılarımıza! İyi ki Darüşşafaka'ya gelmişsiniz, iyi ki Darüşşafaka sizi kazanmış ve yetiştirmiş" dedi. Tekin, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün mezun olan kardeşlerimizden biri, Muradiye Kaya, hepimizi gururlandıran önemli bir başarı elde etti. Muradiye, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun da mezunu olduğu, Kanada'nın prestijli üniversitelerinden University of British Columbia'da Sosyal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde okumaya hak kazandı. Değerli kardeşimi yürekten kutluyor, çok başarılı bir eğitim hayatı olmasını diliyorum. Dilerim ki, bu gibi örnekler çoğalsın. Her öğrencimizin yurt içi veya dışında istediği üniversitede okuması en büyük dileğimiz ve hedefimiz."

142'inci dönem öğrencilerinin Darüşşafaka'daki son dersin öğretmeni, Pelin Özkan'dı. Özkan konuşmasında kendi yaşam öyküsünden de örnekler vererek hayatımızı tercihlerimizin yönlendirdiği ve bu tercihleri yaparken çok dikkat etmemiz ve çaba harcamamız gerektiğini söyledi. "Sık sık 'neden?' sorusunu sormalı ve ikna edici bir cevap bulduktan sonra karar vermeliyiz" diyen Özkan şunları söyledi: "Sizin istediğiniz anda istediğiniz bilgiye erişebilme ve tercihlerinizi oluşturmak için pek çok kaynaktan araştırma yapabilme şansınız var. Önünüzde sonsuz seçenek, neyi neden seçeceğiniz konusunda onlarca sebep var. Tüm dünyayı aynı anda izlemeniz gerekiyor. Aynı anda tüm etkenleri analiz ederek karar vermeniz gerekiyor. Üniversite tercihinizi yaparken bile seçeceğiniz alanın 10 yıl sonra var olup olmadığını düşünmeniz ve kontrol etmeniz gerekiyor. Bu koşullarda iyi düşünerek, araştırarak tercihlerinizi oluşturmanız çok önemli. Geleceğinizi bugünden tasarlamaya başlamanız gerekiyor, ama bugünden tasarlarken de geleceğin koşullarını göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Siz bu ülkenin geleceğisiniz. Bu nedenle sizden iki tane isteğim var. Birincisi, teknolojiyle aranızdaki mesafeyi sıfırlayın. Çünkü günümüzde teknoloji artık iyi fikirler üretmek için bir yöntem. Getirdiği olanakları güce çevirmeniz çok önemli. Özellikle de ülkemiz için, bu topraklar için. İkinci isteğimse kötü fikirlere iyi fikirlerle yanıt vermeniz. Bunun için de sürekli yeni sorular sormanız, dünyayı izlemeniz, konsept oluşturmanız ve öğrenmeniz gerekiyor. Yaratıcılığın hayatımız için ne kadar önemli olduğunu anlamanız ve buna inanmanız gerekiyor."

Törende, artık bir gelenek haline gelen 50'inci yıl anı diplomaları da verildi. Bu köklü kurumdan mezun olalı tam 50 yıl olan 1966 mezunları, bu yıl mezunlarıyla aynı mutluluğu yeniden yaşadı.

Darüşşafaka 142. Dönem birincisi Tuğçe Açıkalın, dönem ikincisi Fatma Bingöl ve dönem üçüncüsü Ecem Sekban'a ödülleri takdim edildi. Diploma sevincini yaşayan mezunların hep bir ağızdan Darüşşafaka Marşı'nı söylemesi ve keplerini havaya atmasıyla tören sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka, 142'inci dönem öğrencilerini uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı
    18:18 Şanlıurfa'da çıkan kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı

    Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Ahmet Yesevi Mahallesi Açıksu Caddesi'nde iki grup arasında çıkan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü. Kavgada 4 kişi bıçakla yaralandı. Olay yerine 112 Acil Servis ve polis ekipleri sevk edildi ve yaralılar hastanelere kaldırıldı.

  • Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı
    18:17 Konya Karapınar'da Trafik Kazası: 5 Yaralı

    Konya'nın Karapınar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı. Ereğli'den Karapınar istikametine seyir halinde olan bir otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarptı. Kazada otomobil sürücüsü ile araçta bulunan 4 kişi yaralandı ve Karapınar Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtiliyor. Kazayla ilgili tahkikat devam ediyor.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği
    18:15 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek, birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen AK Parti mitinginde yaptığı konuşmada, bir memlekette özgür bir şekilde yaşayabilmek ve birbirleri ile hemhal olabilmek o memleketin en büyük zenginliği olduğunu belirtti. Yumaklı, Pınarbaşı'nın doğal güzelliklerini ve yapılacak hizmetleri anlatarak, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

  • Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı
    18:14 Balıkesirli doğa yürüyüşçüleri Everest Ana Kampı'na doğru yola çıktı

    Balıkesir'in Edremit Körfezinden bir grup doğa yürüyüşçüsü dünyanın çatısı olarak bilinen Everest Ana Kampına gitmek için yola çıktı. Adramut Doğa Gezginleri grubu, 16 günlük bir program gerçekleştirerek Himaleya'ların güzellikler ve zorlukları eşliğinde Everest Ana Kampı'na ulaşmayı hedefliyor.

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz
    18:13 Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa edeceğiz

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ikinci yüzyılını yerel yönetimlerle inşa etmek için gayret sarf edeceklerini belirtti.

  • Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi
    18:12 Boyabat'ta sandık kurulu başkan ve üyelerine eğitim verildi

    Sinop'un Boyabat ilçesinde 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görev alacak sandık kurulu başkan ve memur üyelere eğitim verildi. İlçe Seçim Kurulu Müdürlüğünce düzenlenen eğitimde, sandık başkanlarına görevleri, yetki ve sorumlulukları ile seçim kuralları hakkında bilgi verildi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kocaeli'ye 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'nin yüksek hızlı tren merkezi haline getirildiğini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.


Advertisement