Darüşşafaka Doğuş'ta Olmaktan Onur Duyuyorum" - Son Dakika
Spor

Darüşşafaka Doğuş'ta Olmaktan Onur Duyuyorum"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Salondan genel görüntüler Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in konuşması Başantrenör David Blatt'in konuşması Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay'ın konuşması Ödül töreni Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt: "Ortak olabileceğim, iş birliği yapabileceğim, hedefleriyle hedeflerimin örtüştüğü insanlarla çalışacağım" Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi Kutluay: "Blatt'ın bizim kulübümüz açısından olumlu bir kişilik olduğuna inandığımız için kendisiyle iletişime geçtik" "Brad Wanamaker ile 2 yıllık anlaşma sağladık" Başantrenör David Blatt, kulübün hedefleriyle, kendisinin hedeflerinin örtüşmesinden dolayı Darüşşafaka Doğuş'u tercih ettiğini söyledi.

23.06.2016 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Salondan genel görüntüler

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in konuşması

Başantrenör David Blatt'in konuşması

Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay'ın konuşması

Ödül töreni

Darüşşafaka Doğuş Başantrenörü Blatt:

"Ortak olabileceğim, iş birliği yapabileceğim, hedefleriyle hedeflerimin örtüştüğü insanlarla çalışacağım"

Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi Kutluay:

"Blatt'ın bizim kulübümüz açısından olumlu bir kişilik olduğuna inandığımız için kendisiyle iletişime geçtik"

"Brad Wanamaker ile 2 yıllık anlaşma sağladık"

Başantrenör David Blatt, kulübün hedefleriyle, kendisinin hedeflerinin örtüşmesinden dolayı Darüşşafaka Doğuş'u tercih ettiğini söyledi.

Yeşil-siyahlı kulübün yeni başantrenörü Blatt, Volkswagen Arena'da düzenlenen imza töreninde Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ile basının karşısına çıktı.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'in de takip ettiği basın toplantısında Blatt, Türk insanın çok sıcak kanlı olduğunu ve bunu hiç bir zaman unutmadığını aktardı.

Blatt, ekibe baktığında ortak bir görüşe sahip olduklarını gördüğünü ve bunları göz önünde bulundurduğunda karar vermenin oldukça kolaylaştığını belirterek, "Ortak olabileceğim, iş birliği yapabileceğim, hedefleriyle hedeflerimin örtüştüğü insanlarla çalışacağım. Benim görevim bu organizasyona ortak olarak hedefleri kolaylaştırmak. Güzel deneyimlerim oldu. Bir tarafım hiç bir zaman Türkiye'den gitmedi. Darüşşafaka Doğuş'ta bulunmaktan onur, memnuniyet ve heyecan duyuyorum. Mücadeleyi dört gözle bekliyorum ve bana verilen fırsattan mutluluk duyuyorum." diye konuştu.

Kadroyu 15 oyuncuda sınırlı tutmak istediğini kaydeden ABD'li başantrenör, "Akıcı bir basketbol oynamak için doğru ilkeleri takip etmeniz lazım. Bir taraftan da takımınızın iş birliği yapması lazım. Farklı tarzda oyunculara ihtiyacınız var ve oyunu ön görebilmek çok önemli. Sadece kupadan bahsetmiyoruz. En üst düzey kadroyu bulundurmak istiyoruz. Günümüz basketbolunda devamlı gelişim çok mühim. Kadromuzu 15 oyuncuda tutmaya çalışacağız. Hem Avrupa hem de Türkiye ligi yeterince yoğun. Dolayısıyla bu rakam gerekli diye düşünüyorum. Sahaya rekabetçi bir takım çıkarmak için elimizden geleni yapacağız. Altını çizeceğimiz hususlardan bir tanesi de oyunu doğru şekilde oynamak. Bunun sonucunda da Darüşşafaka Doğuş basketbol kültürünü oluşturmak istiyoruz. Hedeflerimizden bir tanesi, o takımın parçaları olan tüm oyuncuları taraftarların izlemek istemesi." şeklinde konuştu.

Blatt, bir gazetecinin THY Avrupa Ligi'nin değişen formatı hakkındaki sorusuna, "Kuruluşlar ne kadar az kavga ederlerse basketbol için o kadar iyi olur. Bu kuruluşlar arasında belirli görüş farklılıkları, felsefe çatışmaları olduğunun bilincindeyim ancak dürüst olmak gerekirse bunların çok azı oyuna hizmet ediyor. Artık ortak bir anlaşmaya varmanın zamanı geldi." cevabını verdi.

ABD'de yayınlanan bir programda kendisini etkileyen başantrenör olarak Fenerbahçe'nin çalıştırıcısı Obradovic'i gösterdiğini hatırlatılan Blatt, "Her zaman, her mücadelede rekabet edilebilecek bir isim. Olumlu bir şekilde şaşırttım sanırım. Sonuçta güzel bir basketbol oynuyoruz. Bu tür antrenörler oyunu çok etkilemiş isimler. Kendisi dünya çapında basketbolu geliştiren isimlerden bir tanesidir. Yüzük konusuna gelecek olursak, umarım bana burada yapacaklarım için yüzük verirler. Clevelen'ın şampiyonluğundan öyle bir beklentim yok." ifadelerini kullandı.

Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi İbrahim Kutluay ise kulübü daha iyi yerlere götürmek istediklerini ve bu sebeple kulübe vizyon katacak bir hocayla anlaştıklarını söyledi.

İbrahim Kutluay, Blatt'ın basketbol felsefesine çok inandığını ve saygı duyduğunu belirterek, "Blatt'ın bizim kulübümüz açısından olumlu bir kişilik olduğuna inandığımız için kendisiyle iletişime geçtik. Kendiside bize inandı ve bizlerle olmaya karar verdi. Kendisinin vermiş olduğu transfer listesi ve bizim fikirlerimizle bir liste oluşturduk. Birkan Batuk ile 2 yıllık sözleşme imzaladık. Mehmet Yağmur ile sözleşme uzattık. Brad Wanamaker ile 2 yıllık anlaşma sağladık. Hocamızla ortak verdiğimiz kararlar ve transferler. Açıklayamayacağımız bir çok sporcuyla görüşmelerimiz devam etmekte." açıklamasında bulundu.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk de güzel bir sezonun ardından, önümüzdeki sezon için yep yeni heyecanlar yaşadıklarını ve Darüşşafaka Doğuş'un Türkiye'de olduğu kadar Avrupa'da kendini kanıtlama yolunda ilerlediğini dile getirdi.

Öte yandan, tören sonunda İbrahim Kutluay, Ferit Şahenk ile Blatt'a taktik tahtası hediye etti.

Darüşşafaka Doğuş\'ta Olmaktan Onur Duyuyorum"
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Darüşşafaka Doğuş'ta Olmaktan Onur Duyuyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor
    13:32 Mersin'de Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası Başlıyor

    Mersin'de düzenlenecek olan Dünya Paratriatlon Kupası ve Avrupa Triatlon Gençler Kupası yarın başlıyor. Toplam 380 sporcu mücadele edecek olan organizasyonda sporcular, Paris Olimpiyatları'na katılabilmek için puan toplayacaklar.

  • Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü
    13:28 Gaziantep FK, Kasımpaşa maçı için hazırlıklarını sürdürdü

    Gaziantep FK, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Kasımpaşa ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Selçuk İnan yönetiminde gerçekleştirilen antrenmanda orta-şut organizasyonları üzerinde duruldu. Gaziantep FK, yarın yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak kampa girecek.

  • Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak
    13:26 Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne konuk olacak

    Türkiye Basketbol Ligi'nde normal sezonun son hafta karşılaşmasında, Play-Off oynamayı garantileyen Çayırova Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi deplasmanına konuk olacak.

  • Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13:18 Corendon Alanyaspor, Konyaspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Corendon Alanyaspor, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Konyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Cengiz Aydoğan Tesisleri'nde yapılan antrenman öncesi, idari menajer Gökhan Çelebi'nin doğum günü kutlaması yapıldı. Antrenman, ısınma ve top kapma çalışmalarıyla devam etti ve taktik çalışmalarıyla sona erdi.

  • Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi
    13:13 Trabzon Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası düzenlendi

    Of Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında, Trabzon'un Of ilçesinde ilkokullar arası futbol turnuvası gerçekleştirildi. Turnuvaya 10 okulun takımı katıldı ve turnuva Hacı Mehmet Bahattin Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halı sahasında yapılan İsmail Yıldırım İlkokulu ve Eskipazar İlkokulu maçıyla başladı. İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, turnuvaya katılan takımlara başarılar diledi. Turnuvanın final karşılaşması ise 23 Nisan'da İlçe Stadyumunda oynanacak.

  • Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı
    12:56 Manisa'da Okul Sporları Artistik Cimnastik İl Birinciliği Yarışmaları Tamamlandı

    Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Artistik Cimnastik Minikler, Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkek İl Birinciliği yarışmaları sona erdi. Dereceye giren sporculara madalya ve kupaları Okul Sporları İl Tertip Komitesi, Hakemler ve Antrenörler tarafından verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum
    12:34 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan MKYK toplantısına damga vuran Fenerbahçe esprisi: Artık tutmuyorum

    Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MKYK'da, "Ben artık Fenerbahçeli değilim. Milli Takım'ı tutuyorum" şeklinde bir espri yaptığı öğrenildi.


Advertisement