Darüşşafaka Giriş Sınavı 31 Mayıs'ta - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka Giriş Sınavı 31 Mayıs'ta

Türkiye'de 152 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor.

25.05.2015 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

21 ilde, 31 Mayıs günü gerçekleştirilecek Darüşşafaka giriş sınavı için son başvuru tarihi ise 27 Mayıs.

Kurulduğu günden bu yana 'Eğitimde Fırsat Eşitliği' misyonuyla binlerce çocuğun hayatını değiştiren Darüşşafaka, kuruluşunun 151. yılında yeni öğrencilerini bekliyor.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara parasız ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2015 yılı sınavı, 31 Mayıs 2015 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Sınavda başarılı olan, mali durum araştırması ve sağlık kurulu kontrolünden geçen öğrenciler ortaokuldan üniversiteye ücretsiz kolej eğitimi alma hakkı elde edecek.

Her çocuğun kaliteli bir eğitimi hak ettiğine inananların en uzun soluklu projesi olan Darüşşafaka 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarına önemli bir kayıpla başlayan öğrencilerini, yıldızlar kadar uzak görünen hayallerine ulaştırıyor.

Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Nuriye Varoğlu, geçtiğimiz yıl NASA'nın düzenlediği bilimsel makale yarışması CASSINI - Scientist for a day Essay Contest (Bir Günlük Bilim Adamı Makale Yarışması) Türkiye Finalleri'ni kazanarak, Türkiye'yi temsilen NASA'nın web sayfasında yayınlanmak üzere gönderilen beş makaleden birinin sahibi... Resim yapan ve şiir atölyesinde görev alan Nuriye, bir yandan da üniversite sınavına hazırlanıyor.

NASA'nın yarışmasına fen bilgisi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle katılan Nuriye, süreci şöyle anlatıyor; "Astronomiye çok meraklıyım. Planetaryum ve gözlemevini çok sık kullanırım. Tüm gökyüzü olaylarını izlemeye çalışıyorum."

Bu yıl 10. sınıfta olan 16 yaşındaki Hacı Ömer Güven, 8 yıldır Darüşşafaka'da… Hacı, bugün okuluna öyle çok alışmış ki ayrılmayı düşünemediğini söylüyor: "Buraya o kadar çok bağlandım ki... Çok seviyorum. Mezun olunca ne yapacağım, nasıl ayrılacağım, onu düşünüyorum. Evden daha yakın hissediyorum hatta. Ailem gibi geliyor arkadaşlarım."

Kayserili 5 çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Hacı 2013'te The Mathematical Association of America (MAA) tarafından düzenlenen ve dünya çapında 150.000'den fazla öğrencinin katıldığı American Mathematics Contest 8 adlı matematik yarışmasında, tüm katılımcılar arasında %5'lik dilime girerek şeref listesinde yer aldı. Matematik ve fen alanlarına yatkın olmasının yanı sıra, tarih ve edebiyat gibi sözel dersleri de sevdiğini söylüyor.

Darüşşafaka Sınavı'nı 8.'likle kazanan ve bugün 8. Sınıf öğrencisi olan Deniz Şengül, "Darüşşafaka'ya başladığımızda bizden bir spor dalını seçmemiz istendi. Okulun her yerinde dans posterleri asılıydı. İlgimi çekti ve katıldım. İlk olarak Dans Federasyonu'nun düzenlediği Marmara Bölgesi Kupa Yarışması'nda birinci olduk. Bu moralle yurt içinde yarışmalara başladık. Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir'de yarışmalara katıldık ve hep ilk üçte olduk. Yurt dışında Gürcistan ve Rusya'da yarıştık, Gürcistan'da da 3. olduk. Yaşımız tutmadığı için uluslararası yarışmalara katılamıyorduk, bu sene girebileceğiz. Böylelikle uluslararası kupaları da okulumuza kazandırabileceğiz" diye konuşuyor.

Darüşşafaka Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Defne Hadiş, 2001 doğumlu... Darüşşafaka Sınavı'na 2010'da İstanbul'dan katılıyor. Darüşşafaka'da 4. yılını geride bırakan Defne, özellikle resme olan yeteneğiyle dikkat çekiyor. Şimdiden kendine özgü bir tarzı var. Öyle ki 100'lerce resmin arasından Defne'nin resimleri ayırt ediliyor. Darüşşafaka da Defne'ye bu yeteneğini geliştirmesi için her olanağı sunuyor. İlk kişisel resim sergisini geçtiğimiz mayıs ayında Beyoğlu Eller Sanat Galerisi'nde açan Defne, şimdi de ikinci sergisi için hazırlanıyor. Resmin yanı sıra piyano çalan ve basketbol oynayan Defne, yatılı okul olduğu için annesinin karşı çıkmasına rağmen Darüşşafaka Sınavı'na giriyor ve kazanıyor."

Darüşşafaka Lisesi 11. sınıf öğrencisi Doğuş Özdemiroğlu, aynı zamanda Darüşşafaka Doğuş Basketbol Takımı'nın gözbebeği oyuncularından... 1996 doğumlu Doğuş, geçtiğimiz sene Darüşşafaka Genç Basketbol Takımı'ndaki başarılı performansı sonucunda Genç B Milli Basketbol Takımı kadrosuna seçildi. Gerek oyunculuğu gerek karakteriyle Türk basketbolunun gelecek vaat eden isimlerinden biri olarak gösterilen Doğuş, Balıkesir'den geldiği Darüşşafaka'da 9. yılını geride bıraktı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka Giriş Sınavı 31 Mayıs'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
    09:44 Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı

    Beyoğlu'nda kurulan bir semt pazarında tezgahta duran 66 yaşındaki adamı silahla ateş açarak öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan, oğlunu öldürmek amacıyla tezgah açtıkları yere geldiğini ancak oğlunu bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca saldırganın geçmişte soyadını da değiştirdiği belirlendi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.


Advertisement