Darüşşafaka kurumsal yönetim endeksinde zirvede - Son Dakika
Güncel

Darüşşafaka kurumsal yönetim endeksinde zirvede

Darüşşafaka Cemiyeti'nden büyük atılım. Cemiyet, geçen yıl 9,08 olan kurumsal yönetim notunu bu yıl 9,29'a yükselterek zirveye tırmandı.

25.04.2016 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kobirate Uluslararası Kredi Derecelendirme ve Kurumsal Yönetim Hizmetleri AŞ'nin yaptığı değerlendirme raporu açıklandı. Rapora göre Darüşşafaka Cemiyeti, bu yıl 10 üzerinden 9,29 puan aldı. 2013'te 10 üzerinden 8,4, 2014'te 8,64 puan alan Darüşşafaka Cemiyeti, geçen yıl 9,08 puana yükselmişti.

Rapor sonucunu yorumlayan Darüşşafaka Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Talha Çamaş; "2013'te 8,4 puanla başladığımız bu yolculuğu 9,29'a ulaştırmanın gururunu yaşıyoruz. Cemiyetimizin tüm faaliyetlerini eşitlik, şeffaflık, hesap verebilirlik ve sürdürebilirlik ilkeleri doğrultusunda yürütüyoruz. 153 yıldır Darüşşafaka, aldığı her kuruş bağışı toplumsal bir emanet olarak görmüş ve bunun hesabını topluma vermiştir. Bugün cemiyetimizin aldığı 9,29'luk puan, bu anlayışın bir sonucudur. Darüşşafaka olarak bu notu her yıl daha yukarı taşımak için üzerimize düşeni yerine getireceğiz" dedi.

Kobirate'in 5 Nisan 2016 tarihli sonuç raporunda Darüşşafaka Cemiyeti'nin, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yayınlanan Kurumsal Yönetim İlkelerine önemli ölçüde uyum sağladığı; üyeleri, bağışçıları, yararlanıcıları, diğer tüm paydaşları ve topluma karşı sorumluluk bilinç ve kültürünün yerleştiği, kamuyu aydınlatma ve şeffaflık faaliyetlerinin üst düzeyde olduğu, iç kontrol sistemlerinin oluşturulmuş ve çalışmakta olduğu ifade edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Darüşşafaka kurumsal yönetim endeksinde zirvede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement