Datça Barış Sanatla Gelecek Düşüncesiyle Üretiyorlar - Son Dakika
Güncel

Datça Barış Sanatla Gelecek Düşüncesiyle Üretiyorlar

Datça Barış Sanatla Gelecek Düşüncesiyle Üretiyorlar

Muğla'nın Datça İlçesi'nde faaliyet gösteren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin son konukları, iki üniversiteden öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir topluluk oldu.

08.05.2016 11:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde faaliyet gösteren Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin son konukları, iki üniversiteden öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir topluluk oldu. Barışın sanatla gerçekleşeceği düşüncesiyle hareket eden topluluk; 10 gün boyunca resim, seramik, heykel ve diğer sanat alanlarında çeşitli eserler ürecetek. Datça'da altı yıl önce onarılan eski bir okul binasında sanata ve sanatçılara kapılarını açan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi'nin (UKKSA) son konukları, Akdeniz ve Selçuk Üniversitesi'nden geldi. Öğretim üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup, UKKSA'da 10 gün sürecek çalışmalara başladı.

"SANAT VE BARIŞ İÇİN BURADAYIZ"

Datça'da olmaktan mutlu olduklarını belirten Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sadettin Sarı, "Sanata destek vermeye geldik. Sanat ve barış için buradayız. Alanımızla ilgili resim, seramik, heykel ve diğer sanat alanlarında arkadaşlar ortak bir çalışma içindeyiz. Burada çok güzel bir çalışma ortamı bulduk. Sanat ve barış adına birlikte çalışıyoruz. Sanat eserleri üretiyoruz. Sanatçı akademisyenler olarak, buradaki çalışmaların insanlık adına yararlı olacağını umut ediyoruz. Buradaki sanatçı dayanışması ve örnek birlikteliğin, ülkemize ve dünyaya barış getireceğini düşünüyorum. Barış, sanatla gerçekleşecektir. Barış, insanlığın olması gereken meziyetlerindendir. Doğa, insan ve hayvan sevgisi bizim insani özelliklerimizdir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça Barış Sanatla Gelecek Düşüncesiyle Üretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement