Datça Belediye Başkanı Tokcan'ın İstifa Etmesi - Son Dakika
Yerel

Datça Belediye Başkanı Tokcan'ın İstifa Etmesi

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'ın Büyükşehir Yasası'nı eleştirerek görevinden istifa etmesini haklı bulduğunu belirtti.

02.07.2015 18:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan'ın Büyükşehir Yasası'nı eleştirerek görevinden istifa etmesini haklı bulduğunu belirtti.

Fethiye Belediyesi'nin Temmuz ayı meclis toplantısında konuşan Saatcı, Büyükşehir Yasası'nı eleştirdi. Yasanın Türk belediyeciliğine faydası olmadığını savunan Saatcı, istifa eden Başkan Tokcan'ı duruşundan dolayı tebrik ettiğini söyledi. Saatcı, "Hükümet kurulsaydı sayın Başbakanın kapısına gidip, 'Bu yasayı düzeltelim, düzeltilmiyorsa 30-40 belediye başkanı istifa ediyoruz' demek daha anlamlı olurdu" ifadesini kullandı.

Halka verilen sözleri yasa nedeniyle yerine getiremeyenlerin yapacağı tek şeyin istifa etmek olduğunu savunan Saatcı, şöyle konuştu:

"İlk bayrağı Şener açtı. O kocaman yüreğinden dolayı Şener'i kutluyorum. Bunu siyaseten söylemiyorum. Bu yasanın Türk belediyeciliğine getirdiği, nokta kadar bir fayda varsa ben hiçbir şey bilmiyorum. Hiç de ukala değilim. Belediyeciliğin kitabını yazarım. Oruç ağzımla diyorum ki bu yasanın zerre kadar bize katkısı varsa buradan kalkmak nasip olmasın. Benim yukarıdaki başkanla işim yok. Benim işim yasayla."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Datça Belediye Başkanı Tokcan'ın İstifa Etmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement