Datça'da 105 Dekara Badem Fidanı Dikildi - Son Dakika
Yerel

Datça'da 105 Dekara Badem Fidanı Dikildi

Datça\'da 105 Dekara Badem Fidanı Dikildi

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde ‘Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi’ ve ‘Badem Eylem Planı’ kapsamında çalışmalar devam ediyor.

27.06.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde 'Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma Projesi' ve 'Badem Eylem Planı' kapsamında çalışmalar devam ediyor. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Datça Orman İşletme Şefliğince badem ağaçlandırması gerçekleştirildi. Sındı Mahallesi yakınlarında 297 nolu bölmede 105 dekarlık alanda gerçekleştirilen ağaçlandırmada 6 bin 500 adet badem fidanı dikildi. Dikimi yapılan fidanlar daha sonra Datça yöresinin yerli türü olan 'Nurol Bademi' ile aşılanacak. Sındı Köyü Muhtarı Yasin Özen ve Sındı Köyü Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ömer Orhan, yapılan badem ağaçlandırması için orman teşkilatına teşekkür ettiler.

Datça Orman İşletme Şefi Uğur Orhun, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca başlatılan ve Orman Genel Müdürlüğünce yürütülen 'Badem Eylem Planı' kapsamında bu badem ağaçlandırmasını yaptıklarını söyledi. Badem ağaçlandırması yapılan alanın 48 parsele bölündüğünü belirten Orhun, bu alanların daha sonra 48 aileye ücretsiz teslim edileceğini kaydetti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datça'da 105 Dekara Badem Fidanı Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement