Datça'da Alevler 1 Hektar Kızılçam Ormanını Küle Çevirdi - Son Dakika
Güncel

Datça'da Alevler 1 Hektar Kızılçam Ormanını Küle Çevirdi

Datça\'da Alevler 1 Hektar Kızılçam Ormanını Küle Çevirdi

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, iki GSM şirketine ait trafodan çıktığı ileri sürülen orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile yaklaşık iki saatte güçlükle söndürüldü.

09.06.2016 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Datça İlçesi'nde, iki GSM şirketine ait trafodan çıktığı ileri sürülen orman yangını, havadan ve karadan yapılan müdahale ile yaklaşık iki saatte güçlükle söndürüldü. Yangında, 1 hektarlık alandaki kızılçam ağaçları küle döndü.

Datça ilçe merkezine 15 kilometre mesafede, Mesudiye Mahallesi Hava Radar Mevzi Komutanlığı yol ayrımında, kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alanda bugün saat 14.00 sıralarında orman yangını çıktı. Datça- Knidos Antik Kenti Yolu üzerinde, ormanlık alanda çıkan yangına ilk müdahale Datça Orman İşletme Şefliği arazözleri ile yapıldı. Datça Hava Radar Mevzi Komutanlığı'na yaklaşık 3 kilometre mesafedeki ormanlık alandaki yangına ilk müdahalenin ardından, bölgeye havadan ve karadan yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Marmaris, Fethiye ve Milas'tan; biri keşif, ikisi yangın söndürme için üç helikopter bölgeye gelirken, karadan ise 30 arozöz ve 110 orman işçisi ile alevlere müdahalede bulunuldu. Ormanlık alan içerisinde iki GSM şirketine ait trafoda meydana gelen patlamadan kaynaklandığı ileri sürülen yangın havadan ve karadan müdahale ile yaklaşık iki saatte söndürüldü. Bir hektarlık alanda etkili olan yangında çok sayıda kızılçam ağacı küle döndü.

Görgü tanığının ifadeleri doğrultusunda, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından çevrede inceleme başlatıldı. Trafodaki kablolarda patlamadan kaynaklanan yanık izlerinin tespit edildiği belirtilirken, olayla ilgili incelemenin sürdürüldüğü açıklandı.

Muğla Orman Yangınları ile Mücadele Şube Müdürü Fedai Erdemli, yangının çıkış nedeni ile ilgili iddiaların araştırıldığını belirtirken, olay yeri incelemesinin ardından kesin sonucun alınabileceğini söyledi.

- Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça'da Alevler 1 Hektar Kızılçam Ormanını Küle Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement