Datça'da Çalıntı Tekneyle Umuda Yolculuk - Son Dakika
Yerel

Datça'da Çalıntı Tekneyle Umuda Yolculuk

Datça\'da Çalıntı Tekneyle Umuda Yolculuk

Datça’da, çalıntı tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan ve bulundukları tekne batma tehlikesi geçiren 11 kaçak göçmen son anda kurtarıldı.

02.08.2014 02:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Datça'da, çalıntı tekneyle yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan ve bulundukları tekne batma tehlikesi geçiren 11 kaçak göçmen son anda kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre; Yasa dışı yollarla Yunanistan'ın Simi Adası'na gitmek için Emecik sahilinden fiber tekneyle denize açılan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 kaçak, Kurucabük Koyu açıklarında teknenin motor arızası yapması üzerine sürüklenmeye başladı.

Batma tehlikesi geçiren teknede bulunan kaçaklar Sahil Güvenliği arayarak yardım istedi. İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçen Datça Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Karabük Koyu'ndan yaklaşık 3 mil açıktaki tekneye ulaştı. 3'ü çocuk, 3'ü kadın olan İran ve Suriye uyruklu 11 kaçak ile tekne kaptanı Okan S. (18) kurtarıldı.

Sahil güvenlik botuna alınan kaçaklar ve Türk organizatör, jandarma ekiplerine teslim edildi. Kaçakları taşıyan tekne ise Datça Sahil Güvenlik Komutanlığına götürüldü. Kaçaklar, işlemlerinin ardından Datça Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesine gönderildi. Gözaltına alınan Okan S. ise ifade işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan kaçakları taşıyan teknenin çalıntı olduğu, sahibinin 24 Temmuz'da çalıntı ihbarında bulunduğu öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datça'da Çalıntı Tekneyle Umuda Yolculuk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement