Datça - Fatma Nineden Oğlunun Anısına 112 Acil İstasyonu - Son Dakika
Güncel

Datça - Fatma Nineden Oğlunun Anısına 112 Acil İstasyonu

Datça - Fatma Nineden Oğlunun Anısına 112 Acil İstasyonu

Fatma Nineden oğlunun anısına 112 Acil İstasyonuMUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yaşayan hayırsever 72 yaşındaki Fatma Ayten Öztürk'ün, trafik kazasında ölen oğlunun anısına yaptırdığı 'Palamutbükü Güray Öztürk Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu', bugün törenle hizmete açıldı.

26.03.2016 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatma Nineden oğlunun anısına 112 Acil İstasyonu

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde yaşayan hayırsever 72 yaşındaki Fatma Ayten Öztürk'ün, trafik kazasında ölen oğlunun anısına yaptırdığı 'Palamutbükü Güray Öztürk Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu', bugün törenle hizmete açıldı.

Kent merkezine 25 kilometre mesafedeki Yaka Mahallesi sınırları içinde bulunan ve Datça'nın turizmde parlayan yıldızı Palamutbükü'ne, hayırsever Fatma Ayten Öztürk'ün katkılarıyla sağlık hizmetleri istasyonu yapıldı. İstasyonun açılış törenine Muğla Valisi Amir Çiçek, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Datça Kaymakamı Vehbi Bakır, Datça Belediye Başkanı CHP'li Gürsel Uçar, hayırsever Fatma Ayten Öztürk ve vatandaşlar katıldı. Palamutbükü'ne hakim bir tepe üzerindeki hazine arsasına 300 bin TL harcamayla yaptırılan 112 Acil istasyonuna, hayırsever Fatma Ayten Öztürk'ün 1990 yılında bir trafik kazasında, 24 yaşında iken hayatını kaybeden oğlu Güray Öztürk'ün adı verildi.

Dört çocuğunu daha küçükken yitiren, yaşayan tek evladı Güray'ı ise trafik kazasında kaybetmenin acısını yaşayan gözü yaşlı anne Fatma Ayten Öztürk, Vali Amir Çiçek'in elinden teşekkür plaketini aldı. 26 yıl önce yaşadığı acıyı hala yüreğinde taşıyan ve duygusal bir konuşma yapan Öztürk, "Allah kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Yüce Allah, hepinize sağlıklı ömürler nasip etsin" dedi.

Vali Amir Çiçek ise Palamutbükü'nün 112 acil istasyon ihtiyacına ilişkin talep önüne geldiğinde, hayırsever bir vatandaşın hizmet binasını yaptırmaya hazır olduğunu öğrenince mutlu olduğunu söyledi. Vali Çiçek, "Gücümüz yetmediği için değil, hizmete katma değer sağlayan gönüllü vatandaşların olması bizi ayrıca mutlu ediyor. 112 Acil istasyonu devletimizin gücü ile de yapılabilirdi. En önemlisi, 'ben de burada varım, varlığımla sağlık hizmetine katkı yapıyorum' diyen Ayten Teyze'yi hepinizin huzurunda tebrik ediyorum" dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk ise konuşmasında, hemen her hafta bir ilçede bir sağlık hizmet birinin açılışının gerçekleştirildiğini belirterek, "Kimi zaman açılış, kimi zaman temel atıyoruz. Yeni hizmet binalarını vatandaşımızın hizmetine sunmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Açılışın ardından Fatma Ayten Öztürk, "Bugün, benim oğlumun düğün günü" diyerek Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin ile davul zurna eşliğinde oynadı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça - Fatma Nineden Oğlunun Anısına 112 Acil İstasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement