Datça - Limanda Tekne Nöbeti - Son Dakika
Güncel

Datça - Limanda Tekne Nöbeti

Datça - Limanda Tekne Nöbeti

Limanda tekne nöbeti MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve sabah etkisini daha da arttıran kuvvetli fırtına, limanda teknesi bulunan balıkçılara zor anlar yaşattı.

07.01.2016 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Limanda tekne nöbeti

MUĞLA'nın Datça İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve sabah etkisini daha da arttıran kuvvetli fırtına, limanda teknesi bulunan balıkçılara zor anlar yaşattı.

Hızı saatte 80 kilometreyi bulan lodos, özellikle limanda tekneleri demirli bulunan balıkçıları sıkıntıya soktu. Limanın, lodos rüzgarlarına açık olan bölümünde bağlı bulunan teknelerin bazıları daha güvenli yerlere çekildi. Kimi balıkçılar ise şiddetli rüzgara aldırmadan teknelerinin başında nöbette bekleyerek olası kazaları önlemeye çalıştı. Buna rağmen birbirlerine çarpan bazı teknelerde küçük hasarlar oluştu.

Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Akif Fidan, Datça Limanı'nda üç ay önce yapılan iyileştirme çalışmaları sonucu, mendireğin yükseltilerek, dalgalara daha korunaklı hale getirilmesinin büyük faydasını gördüklerini belirterek, "Ancak, mendireğin yükseltilmesi yeterli değil uzatılması da gerekir" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Datça - Limanda Tekne Nöbeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement