Datça ve Marmaris'te Kasımda Deniz Keyfi - Son Dakika
Turizm

Datça ve Marmaris'te Kasımda Deniz Keyfi

Datça ve Marmaris\'te Kasımda Deniz Keyfi

Muğla'nın turistlik ilçeleri Datça ile Marmaris'te kasım ayında güneşli ve sıcak havayı fırsat bilenler, plajları doldurdu.

09.11.2015 09:57  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hava sıcaklığının 25, deniz suyu sıcaklığının 21 dereceye ulaştığı Datça'da, başta ilçe merkezindeki 'mavi bayraklı' Hastanealtı Plajı olmak üzere kumsal dolup taştı. Kimi vatandaşlar yüzerken, bazıları da güneşlenmeyi tercih etti. Minik öğrencilerin plajda ödevlerini yaptığı görüldü.

"BİR KEZ GELDİM..."

Kentte 23 yıldır yaşadığını belirten emekli hemşire 61 yaşındaki Ayfer Özarslan, "Datça muhteşem bir yer. Burayı gördükten sonra bir daha ayrılamadım. Güneş ve deniz harika, yılın her ayı denize girmek mümkün." diye konuştu.

"OY İÇİN GİTTİK GELDİK, BURADAN AYRILAMIYORUZ"

Emekli bankacı 62 yaşındaki Nuray Gürses de yılın büyük bir bölümünü Datça'da geçirdiğini belirterek, "Geçen hafta seçimler nedeniyle oy kullanmak üzere kısa bir süreliğine İstanbul'a gittik. Isınmak için kaloriferleri yakmak zorunda kaldık. Kendimi Datça'ya zor attım. Kasım ayında denize girip, güneşleniyoruz. Deniz suyu ve hava sıcaklığı arasında fark olmadığı için rahatlıkla yüzebiliyoruz." dedi.

MARMARİS DE FARKSIZDI

Hava sıcaklığının 22, deniz suyunun 17 derece olduğu Marmaris'te de imrendiren görüntüler oluştu. Güneşli havayı fırsat bilenler, öğle saatlerinde Atatürk Caddesi ve Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı mevkiinde sahil yürüyüş yollarına akın etti. Kimi vatandaşlar deniz manzaralı restoran ve kafeteryalarda dinlenirken, kimisi yürüyüş yaptı. Bazı kişiler çocuklarıyla oyun parklarını yolunu tuttu. Güneşli havanın nimetlerinden yararlanmak isteyenler plajları doldurdu. Deniz bisikletine binenler de oldu. Bazıları da oltalarını alarak balık avlamayı tercih etti.

"BURANIN HER ŞEYİ TERTEMİZ"

Kış aylarını Marmaris'te geçiren Melahat Dikbaş, "Marmaris'in kışı bahar havasında geçiyor. Havası, doğası her şeyi temiz. Güneşli havayı gördüğümüzde hemen plaja gelerek denize giriyoruz." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Datça ve Marmaris'te Kasımda Deniz Keyfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • ...Erbaa...: CHP =HDP BUNLAR SOL PARTİLER...BUNLAR DEVLETİMİZE, BAYRAĞIMIZA, DİNİMİZE,MİLLETİMİZE HEP ZARAR VERİYORLAR...BUNLARDAN UZAK DURUN İNANIN PİŞMAN OLMAZSINIZ...BUNLAR ESRARCİ,EROİNCİ,ŞARAPÇI, İÇKİCİ, KROLAR,ALEVİLER,ERMENİLER,KIZILBAŞLAR, YUMUSAKLAR,GAYLAR,LEZBİYENLER ,GEZİZEKALİLAR.....BUNLARDAN OLUSUYOR BU SOL BEYNAMAZLAR...DİKKAT EDİN HEPSİ DİN DÜŞMANI, VATAN DÜŞMANI.... LÜTFEN ÇOCUKLARİNİZİ,AKRABALARİNİZİ BUNLARDAN UZAK TUTUN...İNANİN PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ....... 7 13 Yanıtla
  • CHPLİ ESNAF: uzandığın HASIR olaydımmm yavriiii 2 10 Yanıtla
  • DATÇA LI: TANRI UZUN ÖMÜRLÜ OLMASINI İSTEDİĞİ KULLARINI DATÇA YARIM ADASINA BIRAKIRMIŞ 1 3 Yanıtla
  • Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti
    09:15 Köyceğiz'de Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde, Turizm Haftası çerçevesinde düzenlenen etkinlikler kapsamında, öğrenciler Kaunos Antik Kenti'ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında öğrencilere, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kazı Başkanı Dç. Dr. Ufuk Çörtük tarafından antik kentin tarihi hakkında bilgi verildi.

  • Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı
    22:06 Alaçatı Ot Festivali coşkuyla başladı

    Bu yıl 13.'sü düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 'Öz'e Dönüş' konseptiyle kapılarını açtı. Festivale katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli stantları gezerek, vatandaşlarla selamlaştı.

  • İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi
    21:03 İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi

    İstanbul Havalimanı, Skytrax tarafından düzenlenen 'Dünya Havalimanları Ödülleri 2024'te dünyanın en iyi 10 havalimanından biri seçildi. Ayrıca, 'Dünyanın En İyi Havalimanı Yemek Hizmetleri' ve 'Güney Avrupa'nın En İyi Havalimanı' ödüllerine de layık görüldü. İGA İstanbul Havalimanı, bu başarıyı yatırımlar ve projelerle elde ettiğini belirterek, misafirlerine ve çalışanlarına teşekkür etti.

  • Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi
    20:08 Bitlis Turizm Haftası Programı Düzenlendi

    Bitlis'te Turizm Haftası dolayısıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) iş birliğiyle program düzenlendi. Vali Erol Karaömeroğlu, turistlerin farklı destinasyonlara olan ilgisinin arttığını belirtti. Bitlis'in turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Karaömeroğlu, Bitlis'in doğal güzelliklerinin ve tarihi eserlerinin daha geniş kitlelere ulaşmasını amaçladıklarını ifade etti.

  • Van Valisi Akdamar Adası'nı Gezdi ve Çalışmaları İnceledi
    19:53 Van Valisi Akdamar Adası'nı Gezdi ve Çalışmaları İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Akdamar Adası'nı gezerek restorasyon ve bakım çalışmalarını inceledi. Adada yapılan çalışmalarla ziyaretçilerin daha güvenli ve konforlu vakit geçirmeleri sağlandı. Vali Balcı, Akdamar Adası'nın önemli bir değer olduğunu belirterek, Van'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini vurguladı ve turistleri adayı ziyaret etmeye davet etti.

  • Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    17:38 Amasra, Bayram Tatilinde 80 Bin Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, Ramazan Bayramında ilçenin 9 günlük bayram tatilinde günlük ortalama 80 bin kişi ağırlandığını açıkladı. Amasra, turizmde parlayan yıldızı olarak Karadeniz'in incisi olarak biliniyor.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı
    16:57 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlandı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Turizm Haftası ilçe protokolünün de katılımıyla kutlandı. Etkinlikte, turizmin önemi vurgulandı ve turizm etkinliklerinin çeşitlendirilmesi gerektiği belirtildi.

  • Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları
    16:52 Ayvalık'ta Turizm Haftası Kutlamaları

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde düzenlenen Turizm Haftası etkinliğine ilçe protokolü, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Konuşmalardan sonra sergi açılışı yapıldı ve çeşitli gösterilerle etkinlik sona erdi.

  • Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile
    16:44 Samsun'da Anadolu Mozaiği Temalı Defile

    Turizm Haftası kapsamında Samsun'da düzenlenen defilede, Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluşan 46 kostüm sergilendi. Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defilenin amacının Turizm Haftası'nı kutlamak ve eski değerleri hatırlatmak olduğunu belirtti. Defilede Türkiye'nin yanı sıra Osmanlı coğrafyasından da kostümler yer aldı.

  • Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı
    16:14 Erzurum'da Turizm Haftası kapsamında yöresel lezzetler tanıtıldı

    Erzurum'da düzenlenen Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Yakutiye Medresesi önünde asırlık yöresel lezzetler tanıtıldı. Vatandaşlara demir tatlısı, kadayıf dolması ve ayran aşı ikram edildi. Turizm Haftası'nın önemine değinen TÜRSAB Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, turizmin bacasız fabrika olduğunu vurguladı. Erzurum'un tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtımıyla turizm potansiyelinin arttığı belirtildi.


Advertisement