Datçalı Asırlık Çınar Devrildi - Son Dakika
Yerel

Datçalı Asırlık Çınar Devrildi

Datçalı Asırlık Çınar Devrildi

Muğla’nın en yaşlı fertleri arasında yer alan ve Atatürk’ün de son tanıklarından Datça’da yaşayan 107 yaşındaki Fatma Ural hayatını kaybetti.

06.04.2014 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın en yaşlı fertleri arasında yer alan ve Atatürk'ün de son tanıklarından Datça'da yaşayan 107 yaşındaki Fatma Ural hayatını kaybetti.

1907 yılında Datça'da doğan ve beş kuşak aileyi bir arada tutan (Fettah nine) adıyla bilinen Fatma Ural dün gece 107 yaşında hayata veda etti. Atatürk dönemini yaşayan, Datça'da ilk defa ipekböceği yetiştirerek kilim tezgahında ilk ipek kilim ve ipek bürümcük yapan kişi olarak bilinen Fatma Ural'ın ölümü Datça'da yaşayanları üzdü. 100 yaşında kadar doktora gitmeyen ve iki yıl öncesine kadar iğne oyası yapan Fatma ninenin geçen hafta grip rahatsızlığı nedeniyle Datça Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı öğrenildi.

Bir haftadır Datça devlet hastanesinde tedavi gören asırlık Fatma Nin'nin gece yarısı hayata gözlerini yumdu.

Beş kuşak aileyi bir arada tutan torununun torununun çocuğunu gören Fatma nine bugün kalabalık bir topluluk tarafından Datça iskele mahallesi Fatih camiinde kılınan öğle namazının ardından iskele mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Datça'nın ve yakın çevrenin bilinen en yaşlı kadını olan Fatma nine Datça'nın sevilen nineleri olarak yaşlılar haftası dolayısıyla Datça belediye başkanı Şener Tokcan tarafından ziyaret edilmişti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Datçalı Asırlık Çınar Devrildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement