Davul Zurna Eşliğinde Keşkek Karıştırıyorlar - Son Dakika
Güncel

Davul Zurna Eşliğinde Keşkek Karıştırıyorlar

Davul Zurna Eşliğinde Keşkek Karıştırıyorlar

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, kabuğu soyulmuş buğdayın kaynatılmasıyla hazırlanan keşkek, yüzyıllardır düğün ve sünnetlerin vazgeçilmez yemeği. Kazanlarda kaynatılan buğdayı erkekler davul zurna eşliğinde imece usulü sopalarla karıştırıyor.

22.09.2014 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, kabuğu soyulmuş buğdayın kaynatılmasıyla hazırlanan keşkek, yüzyıllardır düğün ve sünnetlerin vazgeçilmez yemeği. Kazanlarda kaynatılan buğdayı erkekler davul zurna eşliğinde imece usulü sopalarla karıştırıyor.

Burhaniye'de keşkek geleneği asırlardır devam ediyor. Taksici Çetin Gezer de, 5. sınıf öğrencisi oğlu Ege Gezer'in sünnetinde keşkek geleneğini yaşattı. Mahkeme Mahallesi'ndeki evin önünde kurulan kazanlarda pişirilen keşkekler, davetliler tarafından davul ve klarnet eşliğinde karıştırıldı. Daha sonra hazırlanan keşkek, üzerine pilav ve nohut konarak davetlilere ikram edildi.

Düğün sahibi Çetin Gezer, keşkeğin Ege yöresinin gelenekleri arasında olduğunu belirterek, "Burhaniye de bu geleneği devam ettireceğiz. Bütün hısım akrabalar bir araya gelip davul zurna eşliğinde keşkek dövülmesi adet haline gelmiştir. Bu adeti devam ettireceğiz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Davul Zurna Eşliğinde Keşkek Karıştırıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement