Davulcu ve Zurnacıların Ramazan Hazırlığı - Son Dakika
Güncel

Davulcu ve Zurnacıların Ramazan Hazırlığı

Çankırı'da iki davulcu ve bir zurnacı, akşam saatlerinde bir pasajın içerisinde davul zurna eşliğinde maniler okuyarak ramazandaki mesaileri öncesinde hazırlık yapıyor.

04.06.2016 20:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankırı'da iki davulcu ve bir zurnacı, akşam saatlerinde bir pasajın içerisinde davul zurna eşliğinde maniler okuyarak ramazandaki mesaileri öncesinde hazırlık yapıyor.

Kentte davulculuk yapan Lütfi Ali Şahin ve Halil Bektaş ile zurnacı Bayram Göktaş, yarın gece başlayacak mesaileri öncesinde hazırlıklarını sürdürüyor. Kent merkezindeki boş bir pasajın içerisinde akşamları çalışma yapan Şahin, Bektaş ve Göktaş, davul ve zurna eşliğinde maniler okuyor.

Davulcu Lütfi Ali Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıldır ramazan ayında davulculuk yaptığını söyledi.

Akşamları bir pasaja gelerek çalıştıklarını dile getiren Şahin, "Biz 3 arkadaş, ramazanda kullanacağımız yöresel kıyafetlerimizi giyerek akşam saatlerinde kimsenin kalmadığı bu pasaja geliyoruz. Pasajda davul ve zurna çalıp, ay boyunca söyleyeceğimiz manileri ezberleyerek hazırlıklarımızı tamamlıyoruz" dedi.

Ramazan davulculuğunun yanına zurnayı da kendilerinin eklediğini belirten Şahin, "Ramazan ayı içerisinde herkes sahura davulla kalkıyor. Biz bir farklılık olsun istedik. İnsanları düğüne götürür gibi davullu zurnalı sahura kaldırıyoruz. Bu şekilde daha çok motive oluyorlar. Kimisi gecenin o saatinde zurnayı duyarak merak ediyor ve kalkıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor." diye konuştu.

"Davul, mani ve zurna üçlüsüyle insanları sahura çağırıyoruz" diyen Şahin, "Maniler buluyoruz ve ezberliyoruz. Sonra davul ve zurna eşliğinde bunların nasıl söyleneceğini belirliyoruz. Hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Şimdi ramazanı bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Davulcu ve Zurnacıların Ramazan Hazırlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement