Davullu Zurnalı Yasa Tasarısı Protestosu - Son Dakika
Güncel

Davullu Zurnalı Yasa Tasarısı Protestosu

Davullu Zurnalı Yasa Tasarısı Protestosu

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri, İç Güvenlik Yasası'na karşı Cumhuriyet Meydanı'nda davullu zurnalı eylem yaptı.

26.02.2015 19:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Emek ve Demokrasi Güçleri, İç Güvenlik Yasası'na karşı Cumhuriyet Meydanı'nda davullu zurnalı eylem yaptı. 200 kişilik grup, sloganlar eşliğinde meydanın ortasına çadır kurdu, basın açıklaması okudu.

Antalya Emet ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasını, KESK Antalya Şube Platformu Dönem Sözcüsü Kadir Öztürk okudu. Ellerinde 'Sıkıyönetim Yasasına Polis Devletine Hayır' yazılı pankart taşıyan gruba gençler ise 'Gerici kuşatmayı dağıtacağız', 'AKP yasanı al başına çal', 'Polis devleti istemiyoruz', 'Bu yasa sokaktan geçmeyecek' yazılı dövizlerle destek verdi.

Konuşmasına "Faşizme boyun eğmeyen, her türlü baskıya, diktatörlüğe karşı direnmeyi insanlık görevi olarak gören dostlarım" diyerek başlayan Öztürk şunları söyledi: "Biz bu ülkeyi, bu dünyayı soygunculara, haramilere bırakmayacağız. Baskılara saldırılara boyun eğmedik. Bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. AKP'nin bağlı olduğu emparyalistler, AKP'nin ağa babaları, Kenan Evren, kısaca tüm faşist diktatörler bizi iyi bilir. Biz faşizmin en karanlık dönemlerinde direnmekten vazgeçmedik. Bu direnme ruhuyla ölümlerin üzerine yürüdük. Bundan sonra da aynı inanç ve kararlılıkla mücadele edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"Hükümet İç Güvenlik Yasası ile faşist baskılarını kurumsallaştırmak, kendi iktidarlarını korumaya çalışıyor" diyen Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: "Hükümet bu yasa ile çok açık bir şekilde yükselen toplumsal muhalefete, sendikal örgütlenmelere, kendine yönelecek her türlü protestoya saldırı amacı gütmektedir. AKP hükümeti emekçilere, gençlere, kadınlara ve bir bütün olarak toplumsal muhalefete karşı topyekün bir saldırı içindedir." Basın açıklamasının ardından topluluk davul, zurna eşliğinde halay çekti. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davullu Zurnalı Yasa Tasarısı Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement