Davutoğlu, Balıkesir'de 114 Tesisi Açtı - Son Dakika
Politika

Davutoğlu, Balıkesir'de 114 Tesisi Açtı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun halktan dört yıl istediğini belirterek, “Bu millet dört dakika bile sana bu ülkeyi teslim etmez. Dört dakikada batırırsın sen. Dört dakikada milleti millete düşman edersiniz” dedi.

30.11.2014 15:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun halktan dört yıl istediğini belirterek, "Bu millet dört dakika bile sana bu ülkeyi teslim etmez. Dört dakikada batırırsın sen. Dört dakikada milleti millete düşman edersiniz" dedi.

Balıkesir'in Kuva-yi Milliye meydanında 114 tesisin toplu açılışında konuşan Başbakan Davutoğlu, "Bugünler Kuva-yi Milliye ruhunun yeniden canlanması gereken günler. Bizim hiçbir hesabımızda tesadüf yoktur. 63. hükümeti kurduktan sonra yurdumuzu dolaşıyorum. Bir meşale yakıyoruz. Bu meşalenin adı yeni Türkiye meşalesi. Tekrar aşk ve şevke tarihe doğru yürümeye geliyoruz. Demokrasimiz birçok engeli aşarak bu hale geldik. 12 yıl evvel borç dilenen, IMF memuru önünde baş eğen başbakanlar dönemi bitti, bütün dünyanın önünde ceketini iliklediği yeni Türkiye geldi. Birçok oyun oynadılar, Gezi provokasyonları; 17, 25 Aralık provokasyonları. Tehditlerle, şantajlarla bu milletin yürüyüşünü kesmek istediler. Ama durduramadılar" diye konuştu.

"MİLLETİ AYNI SAFTA BULUŞTURMANIN GAYRETİ İÇİNDEYİZ"

Milleti tek safta buluşturmaya çalıştıklarını ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi: "Artık bu topraklarda kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışan fitne odakları değil, nasıl Balıkesir'de ayağa kalkan Kuva-yi Milliye ruhu, bütün bu yiğitleri, dün huzurunda bulunduğumuz Allahüekber şehitleriyle buluşturmuşsa, biz de, yüz yıl sonra bütün bir milleti tek safta buluşturmanın gayretini göstermeye çalışıyoruz. Artık güneş yükselmeye başlamıştır. Yükselen güneşi durdurmaya, karanlığı, eski Türkiye'yi getirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Dünyanın her yerindeki mazlumlara sahip çıkarken, bu aziz milleti temsil etme onurunu taşıdık. Gittiğimiz her yerde, hem ülke içinde, hem de Orhun anıtlarından Afrika'ya, Balkanlar'dan Arakan'a kadar al bayrağı dalgalandırdık. Bütün bu kardeş halkları buluşturmaya, ezeli ve ebedi kardeş kılmaya geldik. Artık borç isteyen bir Türkiye değil, aksine borç veren, kendi savunma sanayisini kuran bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'nin kudret ve şefkatinden memnun musunuz? Sizlerin temsilcilerine destek vermeye hazır mısın? Kurtdereli Mehmet Pehlivan, 'Her güreşime çıktığımda arkamda aziz Türk milletinin gücünü hissediyorum' diyor. Biz de her mücadeleye, arkamızda 77 milyon vatandaşımızın gücünü hissederek giriyoruz. Allah bu millete zeval vermesin. Gözlerinin içine baktığımız her mazlum biz de merhameti, şefkati görsün."

"DÜNYA NÜFUSU KADAR FİDAN DİKECEĞİZ"

114 tesisi ülkenin her köşesinde, 29 ilde açtıklarını bildiren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2002 yılında bir gölet yapımı 16 ay sürüyordu, 40 milyon lira ödeniyordu. Şimdi en geç 1,5 yılda bitiyor ve 4,5 milyon liraya maloluyor. 1954'ten 2011'e kadar 461 gölet yapıldı. Şimdi 3 yılda bin bir gölete imza attık. Bir gölet de yavru vatanımız Kuzey Kıbrıs'a inşa ediyoruz. Kuva-yi Milliye meydanından bu topraklar hep özgür olacak derken, bir taraftan da ülkeye kardeşlik mesajı veriyoruz. 3 milyar 250 milyon fidan dikildi bu topraklara. İnşallah kısa zamanda dünya nüfusu kadar fidan Anadolu ve Trakya topraklarına dikilmiş olacak. Yani dünyadaki her bir insan için bir fidan olacak bu topraklarda."

Başbakan Davutoğlu, gelecek nesillere yemyeşil bir ülke bırakmak istediklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Yapacağımız hizmetlerle Balıkesir doğudan batıya, kuzeyden güneye gidenlerin geçiş noktası, kavşağı olacak. Herkes Balıkesir'e Kuva-yi Milliye şehitlerine dua okuyarak girecek. Sadece bugün yapacağımız açılışla 250 milyon fidan bu aziz topraklar üzerinde yükselmeye ulaşacak. Geçen sene Gezi provokasyonunda, bazı ağaçlarımızın ki her ağaç bizim için kutsaldır, yayalaştırma işlemi dolayısıyla bir yerden bir yere taşınması için kıyameti koparanlar, Türkiye sokaklarını, İstanbul, Ankara, İzmir sokaklarını vandalizme boğanlar şimdi ders almalı. Biz bu topraklarda yepyeni fidanlar yetiştiriyoruz. On binlerce değil, yüz binlerce değil, milyonlarca değil, milyarlarca fidanı bu toprağa ektik. Onun gölgesinde gelecek nesiller şen ve özgür yaşayacaklar."

"DÖRT DAKİKADA ÜLKEYİ BATIRIRSINIZ"

Bu milletin iktidarı CHP'ye dört dakika bile teslim etmeyeceğini ileri süren Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Halkı tahrik eden sayın Kılıçdaroğlu'na sorma vakti değil mi? Nerede senin fidanların? Şu toprağa diktiğin tek bir fidan var mı? Tek bir taşı bir taşın üstüne koydun mu? Biz devleti biliriz diyor. Onun döneminde SSK'nın ne hallere düştüğünü bu millet çok iyi biliyor. Bir televizyon muhabiri karşısında mahcup mahcup başını eğerek konuşmasını çok iyi biliyor. SSK genel müdürüyken ne yaptın ki, şimdi başbakanlığa talipsin? 'Bana 4 yıl verin' diyor. Bu millet CHP'ye on yıllar verdi. Ama seçme şansı olmadığı için bilerek vermedi. Tek parti döneminde baskıyla aldınız bu milletten o yılları. Biz o yılları telafi etmeye çalışıyoruz. Bu milletin, bırakın 4 yıl geçici süre onlara yetki vermeyi, 4 dakika bile sana bu ülkeyi teslim etmez Kılıçdaroğlu. 4 dakikada batırırsın sen! 4 dakikada milleti millete düşman edersiniz siz."

"YALOVA'DA ASIRLIK ÇINARLARI CHP KESTİ"

CHP'li Yalova Belediyesi'nin asırlık çınarları kestiğine dikkat çeken Davutoğlu, şunları söyledi:

"Yalova'da ne oldu? Yalova'da o asırlık çınarları kim kesti? CHP kesti. Yalova belediye başkanı kesti. Yalova milletvekili de çıktı, özür diledi. Şimdi, Taksim'de, Gezi Parkı'nda taşınan, kesilmeyen, o ağacı, buradan hareketle milletin gecesini gündüzünü zindan eden CHP'lilere söylüyorum. Bir muhasebe yapın. Yalova'da Atatürk'ün emaneti olan o çınarlara kim kıydı? CHP'liler sadece yıkmayı tahrip etmeyi bilirler."

"BUNUN ADI YIKIM KOALİSYONU"

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: " Diyarbakır'da bir de yeni koalisyonun haberciliğini veriyor. Birisi soruyor: 'HDP ile koalisyona girecek misiniz?'. 'Siyasette 24 saat bile uzun. Ne olacağı belli olmaz' diyor. Yani Kobani'den hareketle, Van, Bitlis, Bingöl sokaklarını vandalizme boğanlar ile Gezi olaylarını bahane ederek İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i vandalizme boğanlar koalisyon yapmak istiyorlar. Bunun adı yıkım koalisyonu. Ama millet bütün bu koalisyonlar karşısında 30 Martta ne dediyse, 10 Ağustosta ne dediyse, 2015 Haziranında da aynı sözü söyleyecek. ve diyecek ki, 'Kim ne yaparsa yapsın, biz sadece Kuva-yi Milliye gönüllülerine destek veririz, milleti birleştirenlere destek veririz, Türkiye'yi inşa edenlere destek veririz'. Hep birlikte olmaya hazır mısınız? Allah bu milletin birliğini, beraberliğini daim etsin. Devletimize zeval vermesin. Allah bugün hizmete açtığımız Türkiye'nin her bir köşesindeki 114 tesisi bereketli kılsın. Barajlarını, bereketle doldursun. Topraklarını bereketle buluştursun." - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Davutoğlu, Balıkesir'de 114 Tesisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement