Davutoğlu: "Bazı İstihbarat Raporları Suriye İçinde Başka Kimyasal Silah Stoklarının da... - Son Dakika
Dünya

Davutoğlu: "Bazı İstihbarat Raporları Suriye İçinde Başka Kimyasal Silah Stoklarının da...

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Merkezi’ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, “Bu insanlığa karşı bir suçtur.

10.02.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Merkezi'ne gerçekleştirdiği ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, "Bu insanlığa karşı bir suçtur. Kimyasal silahları kullananlar en barbar insanlardır, en barbar ülkelerdir" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Lahey'deki temasları kapsamında Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Merkezi'ni ziyaret etti. Ziyaretin ardından konuşan Davutoğlu, birçok insanın kimyasal silahlardan olumsuz etkilendiğini kaydederek, "Bu insanlığa karşı bir suçtur. Kimyasal silahları kullananlar en barbar insanlardır, en barbar ülkelerdir. Bu nedenle OPCW'nun çalışmaları herkes tarafından saygı görmelidir. Maalesef 2013 yılında Suriye rejimi de kimyasal silahları sivillere karşı kullandı ve bu çok büyük bir trajedi olarak kayıtlara geçti. bu trajedinin etkileri halen devam ediyor. hayatlarını riske ederek çalışan OPCW uzmanları sayesinde Suriye'de bir ilerleme kaydedildi. Nobel Barış Ödülü de bu önemli örgüte verildi. Ben bu sürece katkı yapan herkese teşekkürlerimiz sunuyorum. Ama aynı zamanda bazı istihbarat raporları Suriye içinde halen başka kimyasal silah stoklarının da olabileceğini gösteriyor. Çok büyük bir insani trajediyi 5 yıldır yaşayan Suriye halkına bunlar çok büyük trajedi olarak durmaktadır" dedi.

2.6 milyon Suriyelinin Türkiye'de olduğunu hatırlatan Davutoğlu, "Bazıları varil bombalarından, kimyasal silahlardan kaçarak Türkiye'ye geldiler. Bizler bu istihbarat raporlarını takip ediyoruz, edeceğiz de. OPCW ile birlikte çalışmaya da devam edeceğiz. İnsanlığın haklarına saygı gösteren ve bu konuda çalışan herkese destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Davutoğlu, Türkiye'nin bu çalışmalara OPCW'nin çalışmalarına destek vermeye devam edeceğini kaydederek, OPCW'nun misyonunu desteklediğini kaydetti. - LAHEY

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Davutoğlu: 'Bazı İstihbarat Raporları Suriye İçinde Başka Kimyasal Silah Stoklarının da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement